Det flyder med farlig ammunition på Flyvestation Værløse

Der er masser af gammel, farlig ammunition i øvelsesområdet omkring den hedengangne Flyvestation Værløse. Senest blev der fundet en bombe.

Det flyder med militærhistorie på Flyvestation Værløse. Bogstavligt talt.

Så sent som i torsdags fandt Daniel Mathiassen en bombe i området omkring flyvestationen.

- Jeg fandt en lille røghåndbombe, som er blevet brugt under nogle danske øvelser. Den var cirka på størrelse med en øldåse, og så den rimelig ustabil ud, fordi der var hul i den. Så derfor tilkaldte vi politiet, siger Daniel Mathiassen til TV 2 Lorry.

quote Jeg fandt en lille røghåndbombe, som er blevet brugt under nogle danske øvelser

Daniel Mathiassen

Politiet og Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste (EOD, red.) blev tilkaldt, og herefter blev bomben sikret og fjernet fra området.

Daniel Mathiassen er en del af foreningen Danmarks Flyvehistoriske Museum, der for tiden er i fuld gang med at etabelere et flyvemuseum på området - og derfor også bevæger sig rundt i det omkringliggende terræn.

Masser af ammunition i området

Fundet af den gamle bombe er ikke enestående - der findes nemlig mange gamle effekter fra flyvestationens aktive virke på øvelsesterrænet omkring stationen.

- Vi har fundet en del patroner også, og jeg ved, at der er blevet fundet adskillige andre ting, som også kan springe i luften, siger Daniel Mathiassen.

Det har fået foreningen til at advare de mennesker, der måtte færdes i området.

quote Vi vil sådan set bare ud med en advarsel: Pas nu på!

Finn René Jørgensen, formand for Danmarks Flyvehistoriske Museum

- Vi vil sådan set bare ud med en advarsel: Pas nu på! Hvis du ser noget, du er i tvivl om, så lad være med at pille ved det. Det har sandsynligvis ligget derude rigtig længe, så det er blevet ustabilt, og der skal ikke meget til, før det sprænger, siger formand for Danmarks Flyvehistoriske Museum, Finn René Jørgensen til TV  2 Lorry og fortsætter:

- Man skal ringe til politiet, hvis man finder noget. Det er dem, som har kontakten til EOD, som så kan rydde det, hvis det er noget.

- Vi har hørt historier om, at det er blevet kørt på genbrugspladsen, men det er 'no go' - man risikerer at få bortsprængt hænder, fingre og arme, når man flytter det, så det er altså farligt, siger Finn René Jørgensen til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik