Den Blå Planet: Juledelfinen er ægte nok

Det var en delfin af typen Øresvin, som Susanne Sahlgren forleden spottede i Øresund

Tidligere i dag fortalte vi om den fantastiske oplevelse, Susanne Sahlgren og hendes mand fra Kastrup fik, da de drog på torskefangst på Øresund. For i stedet for torsk på krogen fik de en vaskeægte delfin på mobilvideo. Siden har flere af TV 2 Lorrys facebook-brugere spurgt, om det ikke "bare" er et marsvin, der er tale om. Men nej - den er god nok - et ER en delfin, oyder dommen fra Den Blå Planet.

-Jeg har set videoen, og så der er tale om et Øresvin. Det er en delfintype - som også kaldes Bottlenose Dolphin - og som er den, de fleste forbinder med en delfin - det var også sådan en, der blev brugt i Flipper-filmene, forklarer Lars Olsen, der er kurator på Den Blå Planet.

Også ved tidligere lejligheder er der spottet delfiner i Øresund
Også ved tidligere lejligheder er der spottet delfiner i Øresund
Foto: Kristian Vedel, Øresundsakvariet

Og han er ikke i tvivl om, at selv om delfiner ikke er helt ualmindelige i Danmark, så hører det i høj grad til sjældenhederne at få en oplevelse som den, Susanne Sahlgren havde.

-Det er nemlig sjældent, delfinerne kommer så langt ned i Øresund, som det var tilfældet her. Men de er jo nysgerrige dyr, og der er masser af fisk i området ligenu. En delfin på de kanter er på ingen måde i fare eller ved at strande . De er jo ikke så store, så de kan faktisk komme ret langt ind, fortæller han.

Delfinerne er desuden så nysgerrige, at de ofte kommer hen til både for at se nærmere på dem - og på dem, der er ombord.

-Og der er ingen grund til at være bange for dem, siger  Lars Olsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik