De vandt Fællesskabsprisen i hovedstadsområdet

En socialrådgiver, der blev misbrugt som barn, og en pensioneret gymnasielærer er blandt årets vindere af Fællesskabsprisen.

Hvad har en socialrådgiver med en frygtelig baggrund, en pensioneret gymnasielærer fra Herlev og en frivillig forening, der lærer børn at danse, til fælles?

Svaret er, at de alle har vundet Fællesskabsprisen, der torsdag blev uddelt til 10 personer eller grupper, der har gjort en ekstraordinær indsats for fællesskabet i Danmark.

Prisen blev stiftet i 2014, og siden da har danskerne nomineret over 2000 ildsjæle.

Socialdemokraten Mette Frederiksen er blandt initiativtagerne til prisen. 

- Fællesskabsprisen går til vidt forskellige mennesker. Men de har alle sammen det til fælles, at de er tændt
af en særlig ild, der sætter dem i stand til at være noget ekstraordinært for deres medborgere. De arbejder
ikke kun for deres egen skyld, men for os alle sammen, siger Mette Frederiksen.

Her kan du læse mere om hovedstadsområdets vindere af Fællesskabsprisen 2016.   

Flora Ghosh, Frederiksberg
Flora Ghosh kom til Danmark som 25-årig fra en barndom i Bangladesh med krig, svigt og seksuelt misbrug. Siden har hun taget en uddannelse som socialrådgiver, og hun etablerede i 2011 behandlingstilbuddet LivaRehab, der har til formål at hjælpe kvinder, der som enten har været/er i prostitution, har været udsat for vold eller seksuelt misbrug.

LivaRehab tilbyder et forløb med udgangspunkt i den enkelte kvindes behov. Tilbuddene omfatter bl.a. socialrådgivning, uddannelsesvejledning, gældsrådgivning, psykolog- og lægesamtaler samt coaching. Flora modtog i 2013 Trine Bryld Prisen for sin indsats for udsatte kvinder. 

Global Kidz, København
Global Kidz er en frivillig forening, der tilbyder undervisning i dans og bevægelse fra alverdens lande. Foreningen har gennem sine syv års eksistens lagt stor vægt på at inddrage børn og familier med etnisk minoritetsbaggrund, der ikke tidligere har haft en aktiv fritid. Global Kidz’s aktiviteter tilbydes i tre udsatte byområder, herunder ydre Nørrebro, hvor foreningen startede.

Global Kidz har en showgruppe med børn i alderen 6-12 år, der tager ud og optræder med bollywood-dans, jamaicansk dancehall, hiphop mv. Alene i de sidste par år har børnene optrådt til alverdens lejligheder, fx ved Nationalmuseets Fastelavnsfest, Folkekøkkenets indsamlingsarrangement for Røde Kors, Kulturhavn på Islands Brygge og meget mere.

Pia Isert, Herlev
Pia Isert er pensioneret gymnasielærer og bruger al sin tid på samvær med udsatte og sårbare unge i et af Herlev Kommunes beskæftigelsesprojekter for unge under 30 år, der står udenfor arbejdsmarkedet. Pia er også aktiv omkring Herlev Kommunes fodboldfitnessprojekt, der er et projekt i samarbejde med DBU.

På trods af den store aldersforskel er Pia fantastisk til at støtte de unge. De unge har alle det tilfælles, at de har diverse psykiske udfordringer eller personlige problemer. Pia Isert sætter en ære i at rådgive, opmuntre og rose de unge, så de genvinder troen på sig selv. Samtidig er hun god til at lytte, og de unge kommer til hende, når de har nogle ting, de har brug for at tale om.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik