De sørger for strømmen, mens du spiser anden

Det ville være rigtig uheldigt, hvis strømmen røg, mens julemaden er i ovnen juleaften. Derfor sidder mandskab klar til at rykke ud, hvis det skulle ske.

Juleaften. Anden og flæskestegen steges, kartoflerne koges og tv'et kører. Omkring klokken 17 er elforbruget rigtig højt i de danske hjem. Og så er det her, hvor strømmen bare ikke må ryge, hvis julemiddagens skal på bordet, inden børnene kaster sig over julegaverne.  

Hos elnet-selskabet Radius, der står for forsyningen til Storkøbenhavn, Nordsjælland og dele af Vestsjælland, har de derfor bemanding hele juleaften. 

quote Jeg håber selvfølgelig, at vi ikke får alt for mange fejl, for vi vil helst genere kunderne mindst muligt. 

Christiane Fogh, overvågningstekniker, Radius. 

Fra Netcentret i Virum overvåger de forsyningen, og skulle der komme en strømafbrydelse, har de mandskab på tilkaldevagt klar til at rykke ud.  

- Jeg håber selvfølgelig, at vi ikke får alt for mange fejl, for vi vil helst genere kunderne mindst muligt, siger Christiane Fogh, overvågningstekniker hos Radius. 

Så hendes største juleønske er en fredelig jul, med mindst mulig uro på elnettet. 

Strømmen gik i Farum

Det kan blive nødvendigt med mandskabet. I 2014 kom der en strømafbrydelse i Farum, og så sent som juleaften sidste år skete det på Nørrevoldgade i København.

- Det var først på aftenen, at omkring tusind husstande mistede strømmen. Heldivis gik der ikke lang tid, før vi havde styr på det igen, fortæller Morten Kidal, pressechef hos Radius. 

Alt er klar igen i år, hvis noget lignende skulle ske. 

- Hvis der kommer en melding om strømafbrydelse fra Radius’ Netcenter, er en række bagvagter ved telefonerne. Én medarbejder vil køre ind til lageret på Brydehusvej og gøre materialer klar til udlevering. En anden sørger for at tilkalde og koordinere i forhold til fejlsøgning ude i marken. En mekaniker er parat til at rykke ud, hvis der sker noget med teknikernes biler eller, hvis der skal klargøres mobile elværker i forbindelse med komplicerede og langvarig skadesudbedring i marken. Og endnu en medarbejder vil kunne rykke ud til en af de afgørende hovedstationer, der forsyner rigtig mange kunder, fortæller Per Jensen Hangaard, afdelingsleder, Radius. 

Sker der en strømafbrydelse, bliver det meldt ud på elselskabets Twitterprofil, og samtidig hører folk, der ringer ind, en besked på telefonen, der fortæller, hvornår elselskabet regner med, at problemet er løst. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik