Dansk Byggeri: Det skal være nemmere at ansætte flygtninge

Dansk Byggeri i Hovedstaden og i Nordsjælland efterlyser enklere regler for virksomheder, der ansætter flygtninge

Det er for bureaukratisk, når virksomheder skal ansætte flygtninge. Det mener Dansk Byggeris afdelinger i Hovedstaden og Nordsjælland. Sammen slår de nu på tromme for, at systemet skal gøres mere fleksibelt.

-Flere virksomheder i hovedstadsområdet har allerede flygtninge i arbejde, og mester oplever, at de er glade for at være i arbejde og lære dansk. Men der er mange regler, der gør det besværligt at have flygtninge ansat - vi håber for eksempel, at man kan gøre den obligatoriske danskundervisning mere fleksibel, og helst så den ligger udenfor arbejdstiden, siger formand for Dansk Byggeri i Hovedstaden Søren Tscherning.

Dansk Byggeri har tidligere argumenteret for, at flygtningene skal placeres der, hvor arbejdet er - og det er nær de store byer. Og mange virksomheder har da også allerede flygtninge som ansatte,  men integrationen og ansættelserne kan altså gøres bedre, hvis reglerne forenkles.

-Vi tror på, at flygtninge fra dag ét skal have at vide, at der er brug for dem, så de ikke mister fornemmelsen for, hvad det er at være en vigtig del af samfundet. Og hvis så det kan gøres mindre bureaukratisk at ansætte flygtninge, så tror jeg, vi kan gøre mange af de nytilkomne til en værdi, siger Jørgen Simonsen, formand for Dansk Byggeri i Nordsjælland.

De to organisationer holder årsmøde den 9. november, og her har de sat emnet på som tema for årsmødet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik