Cyklist ramt af bil på afveje: "Hvor er autoværnet, der beskytter os?"

Forleden kom en cyklist slemt til skade, da hun blev ramt af en bil, der røg af motorvejen og ind på cykelstien. Der var kun et trådhegn til at stoppe bilen.

En cyklist, der fulgte cykelstien langs Hillerødmotorvejen ved Gladsaxe, blev den 3. januar pludselig ramt af en bilist.

Bilisten røg af ukendte årsager pludselig af motorvejen, igennem et trådnet og hamrede direkte ind i cyklisten på cykelstien, der kom alvorligt til skade og endte på traumecenter.

quote Det giver ikke mening, at de ikke har autoværn på hele strækningen.

Torben Hansen, vidne til et uheld

En lignende ulykke skete sidste år, fortæller Torben Hansen, der så ulykken med egne øje. Dengang skred en bil også ud over cykelstien. Han var 50 meter væk og kunne lige så godt selv være blevet ramt.

Endnu et uheld, der kunne have gået ud over de bløde trafikanter på cykelstien, gør ham meget utryg.

- Jeg kører hver dag på den cykelsti, og der er ti meters græs til motorvejen, hvor folk kører ekstremt hurtigt, og der er ikke nogen form for beskyttelse mellem biler og cykelsti. Folk kører jo som idioter på motorvejen, siger Torben Hansen. 

- Det giver ikke mening, at de ikke har autoværn på hele strækningen, siger han.

Da Torben Hansen hørte om ulykken den 3. januar blev han meget forarget:

- Jeg bliver super ked af det på vegne af den dame. Man kalder den for en super-cykesti, men der er ikke meget super over den, siger han. 

Nu skal ulykkesstedet undersøges

quote Vi tager følelsen af utryghed alvorligt, men jeg kan sige, at vi hele tiden overvåger vores vejnet for at se, om der er steder, hvor der hyppigt sker uheld, og det er ikke tilfældet på Hillerødmotorvejen.

Pressechef i Vejdirektoratet, Martin Østergaard-Nielsen

Der er autoværn på cirka trefjerdedele af strækningen, hvor cykelstien følger Hillerødmotorvejen.

Vejdirektoratet har ikke registreret, at der skulle have været yderligere uheld på Hillerødmotorvejen, der kunne have betydning for cyklisterne på cykelstien. 

- Vi tager følelsen af utryghed alvorligt, men jeg kan sige, at vi hele tiden overvåger vores vejnet for at se, om der er steder, hvor der hyppigt sker uheld, og det er ikke tilfældet på Hillerødmotorvejen, siger pressechef i Vejdirektoratet Martin Østergaard-Nielsen.

Han kan ikke forklare, hvorfor der ikke er autoværn på hele strækningen, men man vil nu opstarte en analyse: 

I en mail skriver Martin Østergaard-Nielsen, at man vil "underkaste ulykkesstedet og den omkringliggende strækning en nærmere analyse, og derefter vil vi afgøre, om der skal opsættes autoværn eller laves andre ændringer på strækningen".


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik