Cirkus skal overleve på drømme og popmusik

Der skal nytænkes hvis cirkus i Danmark skal overleve. På Bellahøj giver Cirkus Arena i aften sit bud på fremtidens cirkusforestilling.

Det handler om drømme, prinsesser og popmusik, når Cirkus Arena åbner på Bellahøj i København i aften.

- I Cirkus Arenas eventyrbog finder man en hel masse eventyr. Og et af de her eventyr handler om en cirkusprinsesse, der kommer fra et sted i Danmark, der hedder Viborgenia. Og da hun var helt lille, da havde hun en drøm om at kommer til at rejse med cirkus og få lov til at arbejde med heste, fortæller instruktør Mille Gori fra Cirkus Arena, der også er kendt som "Motor-Mille" fra Ramasjang på DR1.

I forestillingen hos Cirkus Arena er hun oplæser af den eventyr-ramme, der er den røde tråd i forestillingen. Og hun optræder også selv som akrobat. Fortællingen handler om pigen, der drømte om at blive cirkusprinsesse. Og hvert artistnummer har sit eget lille kapitel i eventyret.

quote Mille Gori, Instruktør i Cirkus Arena

- Et af de her eventyr handler om en cirkusprinsesse, der kommer fra et sted i Danmark, der hedder Viborgenia. Og da hun var helt lille, da havde hun en drøm om at kommer til at rejse med cirkus og få lov til at arbejde med heste.

Pigens drøm gik i opfyldelse. I dag er Laura Berdino cirkusprinsesse med eget hestenummer. Hun er gift med Jackie Berdino, søn af cirkusdirektør Benny Berdino. Og den næste cirkusprinsesse i familien er også med - parrets datter Scarlett Berdino på 5 år, har også sit eget hestenummer i forestillingen.

Lamperne i manegen er stadig tændt

Cirkus i Danmark bløder disse år.

Både Cirkus Benneweis og Cirkus Dannebrog er lukket. Og Cirkus Arena er nærmest kendt for at gå konkurs flere gange.

I 2011 lukkede Benny Berdino selskabet Dansk Cirkus Produktion A/S. Det var holdingselskabet bag Cirkus Arena dengang og det gik konkurs, efter det havde stiftet en gæld i omegnen af otte millioner kroner. Senest lukkede Benny Berdino selskabet Ce af 10. april 2014 ApS ned, også med en gæld på otte millioner. Det skrev Ekstra Bladet i 2014.

Benny Berdino udtalte den gang, at han ønsker, at samfundet enten støtter den danske cirkusbranche med tipsmidler, eller at der indføres en differentieret moms. For alternativet er konkurser, som alligevel betyder manglende indtægter for statskassen.

- Cirkus har aldrig kostet samfundet penge, men det gør det nu, hvor vi må lukke. Det er jo ikke måden at opkræve en stor afgift hos en hel branche, sagde Benny Berdino dengang til Ekstra Bladet. 

Ny cirkusform

I å r satser Cirkus Arena altså med popnumre og eventyrfortælling. Blandet med de klassiske cirkusnumre med heste og artister. Og koblingen af musik, sang og fortælling til akrobatik skal øves, fortæller Laura Berdino:

- VI har kørt prøver, så sent som i dag. Altså, nu er jeg inde med hestene, fordi alt ikke helt klapper med de her unge drenge, siger hun og klapper førerhesten i flokken.

- Men der er flere af de andre artister, der også har skulle prøve med lys og med lyd i dag. Så det er spændende, siger Laura Berdino til TV 2 Lorry. Hun står i stalden med ti flotte araberhingste og har den flotte cirkusprinsesse-kjole på inden under en stor morgenkåbe.

I aften går det løs. Med drømmen om at få den eventyrlige cirkusfortælling til at overleve.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik