Christianitter dumper politiets nye metode

Politiet ser frem til, at et udvidet zoneforbud kan begrænse antallet af håndlangere i hashmiljøet på Christiania. Christianitterne ryster på hovedet.

-Det giver slet ikke nogen mening for mig. Jeg mener, det er en desperation, man finder hele tiden på noget nyt for at opretholde det der forbud, siger Ole Lykke, Talsmand for Christiania i dag.

Han taler om den varslede stramning af zoneforbuddet, som politiet kan bruge for at få en pusher til at holde sig væk fra sit salgssted.

I går meldte politidirektør Thorkild Foged ud, at politiet fremover vil ramme hashpusherne med loven om zoneforbud.

Og for politiet er det et vigtigt skridt, at der er en stramning på vej: både zonen og personkredsen nu skal udvides. Men det vækker hovedrysten på Christiania i dag.

- Nu har jeg i 37 år oplevet politiet finde på nye ting. Og Pusherstreet er større, end det nogensinde har været, siger Ole Lykke.

quote Nu har jeg i 37 år oplevet politiet finde på nye ting. Og Pusherstreet er større end det nogensinde har været.

Ole Lykke, Talsmand for Christiania

Trods Christianitternes skepsis, ser politiet  den nye mulighed for at ramme hashpushernes bude og vagter som et vigtigt våben:

- På lige fod med mange af de andre værktøjer, vi har i værktøjskassen, så er det her jo med til at begrænse, at de kriminelle fortsætter med at strømme til Christiania. Og fortsætter med deres kriminalitet, siger Dannie Rise, Leder Operativ Specialafdeling hos Københavns Politi. 

Fængsel op til 40 dage

Lige nu behandler Folketingets partier et oplæg fra Justitsministeriet. Det går på, at det eksisterende zoneforbud fra 2009 skal strammes op. I forvejen kan man forbyde en pusher at nærme sig et salgssted i en radius på 500 meter. Ministeriet vil gerne have forbuddet til at gælde alle håndlangere i og omkring pusheren. Og så skal radius zonen være mindst 500 meter og måske 1000 meter.  Og gælde i tre måneder. Straffen for at overtræde det nye zoneforbud skal være fængsel op til 40 dage.
Men politiets indsats på Christiania har allerede fejlet, sagde Ole Lykke i går i vores udsendelse:

- Jeg vil skyde på, at Task Force har sat 150-170 i fængsel. Og de er så blevet erstattet af et lignende antal nye pushere.

Nye håndlangere står på spring

Så det udvidede zoneforbud vil ikke begrænse antallet af hverken pushere, vagter eller bude, mener Ole Lykke:

- Jamen, så kommer der nye ind. Så er der nogen, der ikke er underlagt et zoneforbud, som overtager. Og de med zoneforbud, de vil oprere nogle andre steder.

Men Dannie Rise, Leder Operativ Specialafdeling hos Københavns Politi, har tiltro til at politiet nok skal dæmme op for de mange håndlangere:

- Der har vi forskellige metoder til at konstatere, om folk tager ophold på Christiania. Nogle af dem vil jeg holde for mig selv. Men vores massive, fysiske tilstedeværelse vil gøre at vi kan holde øje med, hvem der færdes hvor, siger han i dag til TV 2 Lorry.

Så snart stramningen er vedtaget, kan politiet gå i gang med at jagte pushernes hjælpere. Og det kræver, at partierne finder sammen om den endelige udformning af stramningen.

Der skal kun en ændring af en bekendtgørelse om det oprindelige zoneforbud til. Det oplyser Anne Rosa Simonsen, Presse- og kommunikationsrådgiver i Justitsministeriet til TV 2 Lorry i dag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik