Chok-tal om vold og trusler mod ansatte på bosted

'Helt vanvittigt', siger arbejdsmiljøkonsulent om antallet af vold og trusler mod personalet på Lindegården i Roskilde.

Trusler og vold er en del af hverdagen på det socialpsykiatriske bocenter Lindegården i Roskilde, hvor den 57-årige SOSU-assistent Vivi Nielsen i sidste måned blev dræbt.

Chokerende 122 gange er der blevet registreret tilfælde af vold og trusler mod personalet fra august 2015 til marts i år. Det fremgår af en aktindsigt til TV 2 Lorry.

- Jeg synes, det er helt vanvittigt. Det er et højt tal. Det er et rigtig højt tal, siger Charlotte Bredahl, der er arbejdsmiljøkonsulent i FOA. 

De ansatte på bostedet har gennem flere år berettet om daglige verbale overfald fra beboerne, og omkring to tilfælde af vold mod personalet om måneden.

Ansvaret for, at medarbejderne kan gå trygge på arbejde, falder hos Socialforvaltningen i Københavns Kommune. Her er man flere gange blevet informeret om problemet af Arbejdstilsynet.

I september sidste år skrev Arbejdstilsynet blandt andet følgende til Socialforvaltningen: 'Ved besøg blev det oplyst af leder og medarbejdere, at antallet af episoder med verbal vold er så omfangsrigt, at ikke alt registreres.'

Efter drabet på Vivi Nielsen tildelte Arbejdstilsynet bocenteret to strakspåbud for at rette op på sikkerheden. Det gjorde dog ikke indtryk på Finn Rudaizky, der er medlem af Socialudvalget i København for Dansk Folkeparti.    

- De påbud, der kommer nu, er ikke noget nyt. De kom også efter Ringbo-sagen. Tilsyneladende har Socialforvaltningen ikke taget ved lære af drabet på Ringbo. Det er tragisk at se, at de samme ting nu gentager sig bare et andet sted. Jeg synes, det er meget bekymrende, sagde han d. 29. marts til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik