Chauffør gennem 50 år nægtet kørekort ved en fejl

Mistanke om sygdom var nok til at Johnny Toxværd var ved at miste sit arbejde.

19. januar i år lå der en stor overraskelse i postkassen hos 60-årige Johnny Toxværd fra Ballerup: Et brev fra politiet med hans kørekort indeni, som politiet ellers havde taget fra ham sidste år.

quote Det er opslidende at blive straffet for en sygdom, jeg ikke har.

Johnny Toxværd, chauffør

Det skriver Fagbladet 3F.

Da politiet i 2016 afslog at forny hans kørekort til kørsel med køretøjer over 3.500 kilo, ankede han sammen med 3F Storkøbenhavn til Styrelsen for patientsikkerhed, der vurderer de lægelige papirer. Men han måtte længe gå i uvished og frygtede også for sit job hos Forsyning Ballerup.

Mistanke om epilepsi

Johnny Toxværds trængsler med kørekortet startede en munter eftermiddag med vennerne og nogle kasser øl på en campingplads i Nordsjælland, hvor han camperede sammen med sin kone.

Han fik for meget at drikke, og da hans kone senere vækkede ham, fordi tv'et i campingvognen ikke virkede, var han fortumlet og kunne ikke mærke sin højre side. Så var det afsted på sygehus med ambulance og mistanke om en blodprop.

Han vågnede i en hospitalsseng - uden blodprop, men nu med mistanke om epilepsi. Johnny Toxværd kom efterfølgende på epilepsiklinik og fik medicin og kørselsforbud.

Men det blev ophævet, da han var trappet ud af medicinen. Konklusionen var, at han ikke led af epilepsi, men at hans krampeanfald var forårsaget af alkohol.

Fare for at miste arbejde

Johnnys kørekort har alle stempler, blandt andet til lastbil og bus med hænger, og han har brug for kørekortet i sit job.

Som chauffør over 50 år skal kørekortet fornyes på grund af de mange stempler, og der startede problemerne for alvor.

I juni 2016 gik han til sin læge for at få det fornyet, og lægen noterede, at der havde været en epilepsihændelse. Det ord hængte myndighederne sig i. Det førte til første afslag på fornyelse.

Johnny Toxværd ankede sammen med 3F og forklarede med lægepapirer i hånden, at han ikke lider af epilepsi - men uden held. Selvom der i en række speciallægeerklæringer ikke er belæg for diagnosen epilepsi.

- Det er opslidende at blive straffet for en sygdom, jeg ikke har. Men jeg er stædig, og min kone har også været en stor støtte hele vejen, siger han.

Hans store frygt var, at han ville miste sit job. Efter afslaget fik han den idé at bruge sin Pension Danmark sundhedsforsikring, som han har gennem 3F, til at få lavet en lægeundersøgelse på privathospitalet Aleris Hamlet.

Han sendte lægeerklæringen sammen med anken, og det skaffede ham kørekortet tilbage.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik