Brødre idømt årelange straffe for brutal nedskydning

To brødre er i Østre Landsret dømt for drabsforsøg mod to personer ved et skyderi mod en bil i København.

Mindst otte skarpe skud fløj gennem luften, da to brødre i februar sidste år kørte op på siden af en Mercedes på Tagensvej i København. Her stod fem mænd, og en af dem reddede kun livet, fordi han var iført en skudsikker vest.

Fredag har Østre Landsret dømt de to brødre for drabsforsøg og våbenbesiddelse i forbindelse med den koldblodige nedskydning. 

Den 24-årige Amin Toutouh er blevet idømt syv år og ni måneders fængsel, og 30-årige Ousama Toutouh er idømt otte år og seks måneders fængsel.

Brødrene blev dømt ved Københavns Byret i samme sag i januar, men ankede begge dommen til landsretten.

Ved skudepisoden i februar 2015 blev en 23-årig mand ramt af fire skud. To af skuddene ramte den 23-årige i maven, men den skudsikre vest forhindrede kuglerne i at nå deres mål. Også en af kammeraterne blev ramt, men begge slap fra angrebet med livet i behold.

Den hårdere straf til den ældste bror skyldes, at han også i en anden sammenhæng har været i besiddelse af en pistol.

Landsrettens afgørelse er mildere end byrettens. I byretten blev brødrene idømt fængselsstraffe, som for begges vedkommende var et år længere.

Ifølge forsvareren for Amin Toutouh skyldes ændringen, at de tiltalte i Østre Landsret er fundet skyldige i drabsforsøg mod to personer.

Københavns Byret fandt dem skyldige i drabsforsøg mod fem personer. Alligevel er forsvareren - advokat Jesper Storm Thygesen - ikke tilfreds.

- Jeg er vældig skuffet over, at min klient er kendt skyldig, for jeg mente, at han skulle frifindes. Når det er sagt, vil jeg fremhæve, at landsretten kun dømmer for drabsforsøg mod to personer. Derfor sænkes straffen med et år. Den del er jeg selvfølgelig tilfreds med, siger Jesper Storm Thygesen til Ritzau.

Det har været anklagemyndighedens opfattelse, at skudepisoden udsprang af en verserende konflikt mellem banderne Brothas Souljaz og B27.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik