Brand slået ned: Børnehave stærkt brandskadet

Søndag morgen rykkede brandfolk ud til en brand i en børneinstitutionen på Fælledvej i København.

Opdateret:

Kort før klokken 10.00 melder Hovedstadens Beredskab, at branden i Børnehaven Hønsegården på Fælledvej i København er slukket. Institutionen er dog meget skadet af branden.

Omkring middag blev vejen igen åbnet for trafik. 

--

Brandfolk arbejder lige nu på at slukke en brand i børneinstitutionen Hønsegården på Fælledvej 8 i København.

- Vi rykkede ud med en normaludrykning klokken 06.34, men sendte så flere folk afsted, siger Michael Møller, operationschef, Hovedstadens Beredskab.

21 brandfolk og indsatsledelsen er på stedet. Institutionen har facade ud til gaden, men det er i bygningen inde i gården, hvor ilden har fat. 

- Der er flere meldinger om, at det brænder kraftigt i institutionens bygning i baggården. Der er mange kvadratmeter, så vi har flere folk på stedet, så vi kan sætte ind fra flere sider og begrænse spredningen, siger operationschefen til TV2 Lorry.

Luk døre og vinduer

Politiet anbefaler naboerne at lukke døre og vinduer.

- Der er ikke tale om giftig røg, men man bør lukke sine døre og vinduer, hvis man fornemmer, at der er røg, siger Henrik Stormer, central vagtleder, Københavns Politi til TV2 Lorry. 

Bygningen ligger med god afstand til naboejendommene, så der er ikke risiko for, at ilden breder sig til andre bygninger, vuderer operationschefen fra Hovedstadens Beredskab. 

- Min vurdering er, at slukningsarbejdet kommer til at vare en tre til fire timer, siger Michael Møller, operationschef, Hovedstadens Beredskab.

Branden har ødelagt bygningen så meget, at den ikke kan huse børn i nærmeste fremtid.

- Der kommer ikke børn i den børnehave i morgen. Den skal bygges op igen, siger Henrik Stormer, central vagtleder, Københavns Politi. 

Mens slukningsarbejdet er i gang, er Fælledvej spærret fra Guldbergsgade til Nørrebrogade, skriver Hovedstadens Beredskab på Twitter.

Artiklen opdateres. 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik