Borgmester: Svært at tro på Fonden Jagtvej 69

Carl Christian Ebbesen har svært ved at tro på en redegørelse fra Fonden Jagtvej 69. Fonden frikender Ungdomshusets brugere for hærværk.

Københavns Kultur-og Fritidborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) ser den redegørelse, Fonden Jagtvej 69 har lavet om forløbet ved onsdagens demonstration, som et partsindlæg.

quote Man har fundet kastekyts i form af petanquekugler og møtrikker

Københavns Kultur-og Fritidborgmester Carl Christian Ebbesen

I redegørelsen står der, at det ikke var brugerne af Ungdomshuset på Dortheavej, der lavede ballade og kastede med sten  under demonstrationen i onsdags.

Men det har Kultur-og fritidborgmesteren meget svært ved at tro på.

- Nu må vi se, hvad der står i den redegørelse politiet kommer med. Men jeg synes, det virker mærkeligt, at man har fundet kastekyts i form af petanquekugler og møtrikker, svarende til dem der blev skudt afsted med slangebøsser, i Ungdomshuset.  Det er svært at tro, at de ting ikke var der inden demonstrationen begyndte, og at brugerne ikke har haft noget med det der skete at gøre. Det virker usandsynligt, siger Kultur-og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen

 I Fondens redegørelsen står der blandt andet:

"De brugere, der var til stede fra Ungdomshuset prøvede med det samme og igennem hele forløbet, at få stoppet balladen."

Men det er altså også et af de udsagn, Kultur-og Fritidsborgmesteren har svært ved at tro på. Han mener heller ikke, at de unge brugere af huset har taget tiltrækkelig tydeligt afstand fra de ulovlige handlinger, der fandt sted.

- Jeg savner en tydelig samlet og utvetydig tilkendegivelse af, at det der skete var uacceptabelt. Ni personer er sigtet i forbindelse med urolighederne. Men vi så alle, at der var langt flere end de ni, der detog. Jeg synes, det ville klæde de resterende at melde sig selv, siger han.

Advokat Knud Foldschack fra Fonden Jagtvej 69 har været med til at udarbejde redegørelsen. Han afviser, at nogle af brugerne af det nye Ungdomshus på Dorthevej har deltaget i urolighederne.

- Vi har talt med en række brugere af huset, med naboer i området og med lokaludvalget, alle afviser at nogle af brugerne af Ungdomshuset deltog i balladen, siger han til TV 2 Lorry.

Se flere billeder herfra på Localeyes.dk.

I videoen her ses demonstranter ødelægge flere banker langs Nørrebrogade.

I Redegørelsen kan man også læse, at der i kommunens driftsoverenskomst med Ungdomshuset står, at Ungdomshuset ikke må anvendes til ulovlige formål herunder kriminelle aktiviteter i form af vold, hærværk, og handel med euforisrende stoffer. Der står også, at driften skal ske uden unødvendige gener for for beboere og erhvervsdrivende naboer. Betingelser som Knud Fodschack altså mener, er overholdt:

- Ifølge de oplysninger vi har indhentet, har ingen brugere af Ungdomshuset, været involveret i balladen. Det stemmer også overens med de meldinger vi har fået i øvrigt om hvordan naboer og folk i området, oplever de unge. De er generelt ingen problemer, siger advokaten til TV 2 Lorry.

Borgmesteren afventer som sagt politiets redegørelse. Men hvis det viser sig, at brugere fra det nye Ungdomshus på Dortheavej alligevel har været har begået hærværk eller kastet med sten mod politiet er borgmesteren ikke i tvivl:

- Hvis brugere af huset har været involveret i ulovligheder, så mener jeg, at støtten skal trækkes, siger Carl Christian Ebbesen til TV 2 Lorry.

Knud Fodschack om rapport.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik