Borgmester nedlægger udvalg efter budget-ballade i Gribskov

Socialdemokratiet og Nyt Gribskov sat uden for indflydelse. Måtte læse om nyt budgetforlig på netavis.

Det går hedt for sig i Gribskov Byråd i disse dage. Fredag blev Socialdemokratiet og Nyt Gribskov, som hidtil har været en del af budgetforliget, hægtet af.

I stedet har Venstre, med borgmester Kim Valentin i spidsen, indgået et nyt budgetforlig med Dansk Folkeparti  og de Konservative, som også var med i det oprindelige forlig. 

Balladen handler om børne- og ældreområdet, hvor de oprindelige budgetforligspartier tidligere enedes om hårde besparelser. 

Venstre-borgmester Kim Valentin, som netop har indgået nyt budgetforlig med Dansk Folkeparti og de Konservative.
Venstre-borgmester Kim Valentin, som netop har indgået nyt budgetforlig med Dansk Folkeparti og de Konservative.
Foto: TV 2 Kosmopol

Efter at have modtaget kritiske høringssvar i sidste uge forslog Nyt Gribskov og Socialdemokratiet, at man kiggede på besparelserne en gang til og i stedet eventuelt valgte at tage penge fra kassebeholdningen. Et forslag, de kom med i social- og sundhedsudvalget.

Men det forslag faldt ikke i god jord hos borgmester Kim Valentin, der oplevede det som et budgetbrud.

Venstre indgik derfor en ny budgetaftale med DF og de Konservative. En aftale Socialdemokratiet og Nyt Gribskov først blev bekendt med, da de læste om den på Frederiksborg Amts Avis netavis. En time før de skulle præsenteres for den på et økonomiudvalgsmøde.

Og de to partier valgte at gå fra mødet igen, da de ikke føler, de er en del af den aftale.

- Det forstår jeg ikke. Det er jo dem, der har brudt forliget. Og de kunne jo bare have stemt for,  lyder det fra Kim Valentin.

En holdning Nyt Gribskov og Socialdemokratiet bestemt ikke deler. 

-Jeg føler det som om, vores borgmester er i gang med en hævnaktion, fordi vi kom med et ændringsforslag til et budget, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Bo Jul Nielsen.

quote Jeg føler det som om, vores borgmester er i gang med en hævnaktion.

Bo Jul Nielsen

Og her stopper balladen ikke.  

Som et led i den nye aftale med de Konservative og Dansk Folkeparti vil Venstre nu spare på de 11 politiske udvalg. Ifølge Kim Valentin skal der  fremover være i hvert fald tre færre  udvalg end i dag. Og de skal samlet set også have færre medlemmer.  

Samtidig skal Børneudvalget på onsdag have ny formand. Den nuværende  formand, Sisse Krøll Willemoes fra Nyt Gribskov, må vige pladsen. Ifølge Kim Valentin fordi hun på grund af en en gammel aftale egentlig sidder på en Venstre-plads.

- Og jeg kan ikke have en udvalgsformand, der ikke går ind for budgettet, siger han. 

Bo Jul Nielsen
Bo Jul Nielsen

Bo Jul Nielsen fra Socialdemokratiet siger om hele forløbet:

- Det er ærgerligt for samarbejdet i vores kommune, at borgmesteren ønsker den magtdemonstration.

Venstre, Dansk Folkeparti og de Konservative, som nu har indgået det nye budgetforlig, har et snævert flertal på 12 ud af 23 mandater.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik