Vraget Stevns-borgmester er rystet - men stiller gerne op igen

Selvom Stevns-borgmesteren Mogens Haugaard Nielsen både har meldt sig ud af Venstre og møder modvind i kommunen, stiller han gerne op igen.

"Borgmester Mogens Haugaard Nielsen, har her til aften (29. jan 2017) meddelt Venstre Stevns bestyrelse, at han melder sig ud af Venstre og fortsætter som løsgænger i kommunalbestyrelsen året ud."

Sådan skrev formanden for Venstre Stevns, Birger Hauge, på Venstres hjemmeside søndag aften.

Men selvom Mogens Haugaard Nielsen nu optræder som løsgønger, er hans ambitioner som borgmester ikke falmet det mindste.

quote Når jeg vælger at melde mig ud, skal det ses i lyset af, at jeg er valgt som borgmester for hele Stevns i fire år

Borgmester i Stevns, Mogens Haugaard Nielsen, løsgænger

- Når jeg vælger at melde mig ud, skal det ses i lyset af, at jeg er valgt som borgmester for hele Stevns i fire år. Dermed har jeg påtaget mig et ansvar, som jeg ikke kan løbe fra, og det vægter tungere for mig end mit medlemskab af Venstre, siger Mogens Haugaard Nielsen til Dagbladet Stevns og tilføjer:

- Jeg har været med til at sætte nogle skibe i søen, og dem vil jeg gerne have mulighed for at sejle sikkert i havn.

Alligevel medgiver borgmesteren, som har været medlem af Venstre i 42 år, siden han blev meldt ind i VU som 16-årig, at beslutningen om at forlade partiet var svær.

- Det var en rigtig svær, men velovervejet beslutning. Jeg har gået og tænkt nogle dage efter, at Venstres generalforsamling med klart flertal har besluttet at indkalde til et nyt opstillingsmøde for at få mig væltet som spidskandidat, siger Mogens Haugaard Nielsen til lokalmediet.

Opstillingsmøde følger ikke demokratiske spilleregler

Han mener, at der har været urent trav involveret i beslutningen om et nyt opstillingsmøde i kommunen, da de demokratiske grundprincipper på den måde bliver undermineret.

quote Det var en grænseoverskridende oplevelse, for dermed tilsidesætter et flertal af medlemmerne jo en demokratisk beslutning

Borgmester i Stevns, Mogens Haugaard Nielsen, løsgænger

- Det var en grænseoverskridende oplevelse, for dermed tilsidesætter et flertal af medlemmerne jo en demokratisk beslutning. Vi er kommet på afveje, hvis mindretallet ikke respekterer en afgørelse uden procedurefejl og blot kræver en ny afstemning, fordi de ikke er enige i beslutningen, siger borgmesteren og fortsætter:

- Det er ikke udtryk for ordentlighed i demokratiets spilleregler. Og det kunne jeg godt have ønsket, at Venstres bestyrelse havde stået mere fast på.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik