Borgmester: Flere pædagoger i daginstitutioner

Københavns Kommunes Sundheds- og omsorgsorgborgmester vil indføre minimumsnormeringer for antallet af pædagoger i daginstitutioner.

Det skal være slut med mangel på pædagoger i daginstitutionerne i Københavns Kommune.

Sådan lyder det fra Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen, som til de kommende budgetforhandlinger i kommunen vil foreslå en minimumsnormering for samtlige af kommunens vuggestuer og børnehaver.

- I dag er der et alt for stort spænd mellem de stærkeste børn og de svageste børn, når de starter i skole. Det er en social ulighed, som kun vil blive større op gennem livet, og derfor er det altafgørende, at vi sætter tidligt ind allerede fra vuggestuealderen, siger Ninna Thomsen, sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune i en pressemeddelelse. 

Forslaget kommer efter en analyse fra Rambøll som viser, at mange børn er to år tilbage i forhold til deres jævnaldrende, når de starter i skole. Borgmesterens forslag er derudover svarende til de anbefalinger, som BUPL har på området, og borgmesteren håber på støtte til forslaget fra de øvrige partier i kommunen.

- Jeg tror, at der vil være bred opbakning fra de øvrige partier i København til, at vi skal mindske den sociale ulighed i København. Vi ved, at pædagogerne spiller en stor rolle i forhold til at løfte de svageste børn, og det er vores opgave at skabe gode rammer, så pædagogerne kan løfte den opgave i hverdagen, siger hun. 

Partierne i Københavns Kommune mødes for første gang til budgetforhandlinger den 5. september, hvor borgmesteren vil foreslå minimumsnormeringen samt indføringen af en fordelingsnøgle.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik