Borgmester efter svensk vold og druk: De er velkomne

- Det er godt nok lidt voldsomt, men jeg synes, det er okay, siger borgmester om svenskeres indtog i Helsingør.

Flere hundrede unge svenskere huserede natten til mandag i Helsingør.

Flasker blev smadret, og politiet valgte at eskortere cirka 250 af de festende teenagere ned til færgen, da der ikke var plads på byens diskoteker. I afgangshallen opstod der tumult, og betjente brugte peberspray til at opløse et masseslagsmål.

Læs også: Fulde svenskere lavede ballade: 250 sendt hjem

De op mod 500 festende og delvist voldelige besøgende er imidlertid mere end velkomne, fastslår Helsingørs fungerende borgmester, Ib Kirkegaard fra Dansk Folkeparti.

- Jeg tænker, at det bare er unge mennesker, der har været en tur i byen og more sig. Det er en kæmpestor festdag for de unge svenskere, så jeg synes, det er okay, siger borgmesteren.

Spørgsmål: Du ærgrer dig ikke over, at det kommer til vold, og at politiet er nødt til at bruge peberspray?

- Nej. Det var jo ikke så meget vold. Politiet fik lynhurtigt styr på det og fik fulgt nogle af dem ned til færgen, og så fik de andre lov til at feste videre. Det er ikke værre, end når vores egne unge mennesker går i byen, siger Ib Kirkegaard.

Faktisk glæder borgmesteren sig over det liv, som de unge svenskere bringer til byen.

- Så sker der noget i Helsingør. Vi taler tit om, at der ikke sker noget i byen. Det er godt nok lidt voldsomt, men jeg synes, det er okay. De er velkomne i Helsingør - også i næste weekend.

Tidligt mandag morgen fortalte vagtchef hos Nordsjællands Politi Søren Bjørnestad, at fænomenet med festende svenskere i Helsingør er et aftagende fænomen.

- Det var mere noget, man gjorde i gamle dage, hvor de unge samledes på stranden i sommerhalvåret og drak tæt. Men indimellem har vi en gruppe svenske gymnasieelever, der gerne vil feste, sagde vagtchefen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik