Borgmester ændrer mening: Nu vil han besøge skandalerenovering

Københavns teknik- og miljøborgmester afviste i første omgang at besøge beboerne Tingbjerg. Nu skifter Morten Kabell mening.

Beboere i FSB’s almene boliger i Tingbjerg lever side om side med støj, støv, skimmelsvamp - og forkert håndtering af asbest.

- De fjerner asbest, mens man bor inde i lejlighederne, siger Ilyas Gømec, der bor i lejlighederne på Tårnhusstræde i Tingbjerg.

Alligevel er de ikke blevet tilbudt genhusning.

quote Jeg kommer meget gerne og besøger beboerne i det nye år

Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester, København, Enhedslisten

- Det er helt urimeligt, hvis man som beboer skal udsættes for det, har Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester, Enhedslisten, tidligere sagt om renoveringen.

Men borgmesteren har samtidig afvist at besøge byggeriet, fordi han ikke mener, at det kommunale tilsyn ifølge loven har mulighed for at handle. 

Til stor skuffelse for beboerne.

- Jeg synes, at han har pligt til at komme og kigge. Vi stemmer jo også på de mennesker inde på rådhuset, så selvfølgelig skal han komme og kigge, når det er så alvorligt, siger Ina Dorthea Nørskov, beboer i Tingbjerg.

Nu kommer borgmesteren imidlertid beboerne i møde.

- Jeg kommer meget gerne og besøger beboerne i det nye år, siger Morten Kabell til TV 2 Lorry.

Også fra Christiansborg lyder der kritik af kommunens håndtering af renoveringen.

- Jeg håber, at borgmesteren går langt mere aktivt ind i den her sag. For vi har nogle mennesker, der er i en frygtelig klemme, siger Ida Auken, medlem af Folketinget for Radikale og valg i København. 

Hun mener, at borgmesteren burde have besøgt beboerne for længe siden. 

- Set i bakspejlet ville jeg godt have aflagt beboerne et besøg tidligere, men jeg har fra starten lyttet til beboernes frustrationer og sikret et maksimalt pres på FSB i spørgsmålet om genhusning, siger borgmesteren.

Ida Auken vil nu have ministeren til at undersøge, om Københavns Kommune har gjort nok i sagen.

- Jeg vil finde ud af, om kommunen har levet op til sin tilsynspligt. Jeg vil vide, om kommunen har gjort alt, hvad der står i dens magt for at sørge for, at borgerne bliver behandlet ordentligt, siger Ida Auken.

Renoveringerne af FSB's ejendomme har stået på siden april. Efter de mange sager tilbyder FSB alle beboere genhusning under de fremtidige etaper af den store renovering.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik