Skuffede borgere i Jyllinge: Minister lovede ingenting

Hundreder af mennesker var samlet i Baunehøjhallen onsdag aften til borgermøde om kystsikring med Miljøminister Esben Lunde Larsen (V). Mødet gav dog kun begrænset svar.

Flere hundrede borgere er mødt op i Baunehøjhallen i Jyllinge onsdag aften.

Her har Miljøminister Esben Lunde Larsen (V)  inviteret borgere fra hele Sjælland til borgermøde i Jyllinge om oversvømmelser og kystsikring.

De mange borgere har været berørt af den seneste måneds voldsomme vejr, der har budt på stormflod og voldsomt blæsevejr mange steder. 

Ansatte fra Miljøministeriet var også tilstede, og afholdt to faglige oplæg til oplysning for borgerne.

Herefter blev ordet givet frit til borgerne, der kunne stille spørgsmål til ministeren.

Her ville Frits Thaulow fra Hyllingebjerg Liseleje Kystlag vide, om ministeren kunne skubbe på den dispensation, der kan give grønt lys til at der kan lægges store sten ud i vandet ved Nordkysten som et midlertidigt værn mod erosion.

Samtidig trækker det nemlig ud med at få lov til at sandfodre i området.

quote Vi ønsker med vores gennemtrawling af lovgivningen at få fjernet de forhindringer, der er, for at ting kan gå endnu hurtigere

Miljøminister Esben Lunde Larsen (V)

Talsmanden for Jyllinge-Egedal Digelaug, Mogens Hallager, ønskede ministerens reaktion på de 15 klagesager over et fremtidigt dige, som i øjeblikket venter på at blive behandlet, kan lægges ind under én instans i stedet for de seks, som er normal kotume.

Tidligere i år sagde Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til borgerne i Jyllinge at en sådan omlægning af klagesager kunne være et bud på en mulighed, som kunne fremskynde opførslen af diget.

Mogens Hallager sagde også, at mange borgere i Jyllinge ikke var mødt op, fordi nerverne sidder uden på tøjet i denne sag. De orker ikke at tale mere om det - ønsket er i stedet at få gang i digebyggeriet.

Alligevel var der ikke meget hjælp at hente hos miljøministeren, der ikke kom med konkrete svar på, hvornår diget kan bygges eller kystsikringen kan begynde. 

- Vi ønsker med vores gennemtrawling af lovgivningen at få fjernet de forhindringer, der er, for at ting kan gå endnu hurtigere, siger Esben Lunde Larsen (V) og fortsætter:

- Og det er et arbejde, som vi har iværksat nu, og som vi skal have barslet færdigt med inden sommerferien.

Fortsat bekymring trods ministermøde

Den besked huerdog ikke Mogens Hallager.

quote Da jeg kom ind, var jeg håbefuld. Nu er jeg sådan lidt ærgerlig, for der var jo ikke svar på noget

Mogens Hallager, fmd. for Jyllinge-Egedal Digelaug

- Da jeg kom ind, var jeg håbefuld. Nu er jeg sådan lidt ærgerlig, for der var jo ikke svar på noget. Der er nogle tilkendegivelser og vi får opmærksomhed. Vi har presse og politikere ude, siger talsmanden og tilføjer:

- De kan godt se det, men jeg tror nogen gange, man glemmer vi er mennesker.

Heller ikke den socialdemokratiske borgmester i Roskilde, Joy Mogensen, var fortrøsningsfuld efter mødet. Efter en lang pause lød svaret:

-Nej,  jeg bliver ikke fortrøstningsfuld, før vi har fået den afgørelse for alvor. Jeg synes, der har været rigtig meget snak og rigtig mange gode viljer, men der er ikke nogen af os, der sover rigtig roligt, før at vi har fået de diger, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik