Borgere i oprør om Amager Fælled: 27.000 underskrifter mod byggeri

27.000 personer har givet underskrift på, at de ikke ønsker det nye byggeri på Amager Fælled. Det bliver dog stadigvæk svært at forhindre byggeriet.

På Amager Fælled skal der bygges nyt. Ti procent af den grønne fælled skal bebygges med med nye boliger i det, der bliver Amager Fælled Kvarter.

Det snarlige byggeri falder dog ikke i god jord hos mange borgere i Københavnsområdet.

Indtil nu er der indsamlet 27.000 underskrifter imod byggeriet. Men på trods af borgernes opråb, bliver byggeriet med al sandsynlighed en realitet.

Salget af grunden til By og Havn har nemlig givet kommunen 1,5 milliarder kroner, som allerede er blevet brugt til at bygge metro. Derfor er der ikke nogen udsigt til, at grunden kan købes tilbage.

Nu melder et arkitetkfirma sig på banen i kampen for Amager Fælled og foreslår, at boligbyggeriet flyttes til den nærtliggende Kalvebodstriben.

Det forslag klinger positivt i ørerne hos en række politikeres fra Københavns Borgerrepræsentation.

- Der er tale om, at man bygger på 10 procent derude (på Amager Fælled, red.), og hvis man kan flytte rundt på de 10 procent, så de kommer til at ligge på et sted, hvor de generer mindre, så er det jo en fantastisk sag, siger Jakob Næsager (K), til TV 2 Lorry.

Også Tommy Petersen fra De Radikale mener, at forslaget bør kigges efter i sømmene, før der stikkes i jorden på fælleden.

- Det her det er i hvertfald et forslag, som vi kigger videre på. For der skal ikke bygges på Amager Fælled. Der er vi helt med på samme side som de 27.000, der har skrevet under.

Foruden det millarddyre tilbagekøb er der dog to forhold, som gør det nye arkitektforslag besværligt at få gennemført.

- Det ene er, at Kalvebod Fælled er fredet, og fredninger er ikke noget vi bare lige normalt går ud og piller ved. Det andet er, at det er et areal, som staten ejer. Hvis staten overdrager det til Københavns Kommune vederlagsfrit, så synes jeg, det lyder spændende, siger Lars Weiss, der er gruppeformand hos Socialdemokraterne i Københavns Borgerrespræsentation.

Forhindringerne får dog ikke alle politikere til at give op:

- Jeg håber, vi kan samle enighed på rådhuset, og hvis vi har enighed på rådhuset, så kan jeg ikke forestille mig, at Christiansborg ville modsætte sig det, siger Jakob Næsager.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik