Børnelokker i Jyllinge: Sådan skal du tale med dit barn

En mand har tilbudt både Pokémon-kort og popkorn til flere børn i området omkring Jyllinge. Nu indsætter skolerne ekstra gårdvagter.

I de seneste måneder har TV 2 Lorry kunnet berette om flere episoder med voksne mænd, der har kontaktet skoleelever forskellige steder i sendeområdet. 

I Hillerød har Frederiksborg Byskole advaret mod en mulig børnelokker i området, og også på Østerbro i København har  Ingrid Jespersens Gymnasieskole set sig nødsaget til at skrive til forældrene, efter at en elev i 4. klasse blev opsøgt af en mand ved Trianglen. 

Nu har man så sørget for, at der er ekstra gårdvagter på Jyllinge Skole, Baunehøjskolen, Magretheskolen og Lindebjergskolen i Roskilde. 

Det sker, fordi der i de områder over de seneste måneder har været episoder, hvor en fremmed mand har forsøgt at lokke børn - senest i fredags ved 10-tiden, hvor han havde fysisk fat i en ni-årig dreng, der legede på Jyllinge Skoles legeplads.

Der har været mindst seks andre episoder i områdets nær Jyllinge, hvor en mand har opsøgt børn, som blandt andet er tilbudt Pokémon-kort og popkorn. '

Man formoder derfor, at der er tale om den samme gerningsmand, og TV 2 Lorry har tidligere været i kontakt med Midt- og Vestsjællands Politi, som understreger, at de tager sagen meget alvorligt. 

- Vi tror, at det er reelt nok, at der er en eller anden, der kører rundt og henvender sig til børn i Jyllinge-området. Vi har det jo fra flere børn, så vi tror bestemt, at der er noget om snakken, sagde Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry i januar.

SÅDAN SKAL DU TALE MED DINE BØRN OM BØRNELOKKEREN

  • Fortæl dine børn, at hvis en fremmed henvender sig, skal de ikke tage imod slik eller takke ja til at få et lift. 
  • Fortæl dit barn, at han eller hun skal skynde sig væk fra stedet, hvis de møder en børnelokker, og derefter skal de hurtigt finde en voksen, der så kan tilkalde politiet.
  • Tal med dit barn uden at skræmme det, så barnet ikke længere tør færdes på offentlige steder. Der er ikke sket noget kriminelt, så man behøver ikke at gøre barnet bange.
(Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi)

 - Det er vigtigt, at børnene automatisk reagerer, som de har gjort ved at sige nej tak og gå hjem og fortæller det til forældrene. Det skal selvfølgelig tages alvorligt, men vi må ikke blive for frygtsomme, siger Holger Bloch Olsen, der er skoleleder i Roskilde Kommune.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik