Børnehave får sur smiley og bøder for klamt køkken

Spindelvæv, snavs og brune plamager. Listen over uhumske fund var lang, da Fødevarestyrelsen besøgte naturbørnehave.

Det er ikke kun restauranter og caféer, der får besøg af Fødevarestyrelsen.

Også daginstitutioner bliver jævnligt tjekket efter i sømmene, hvilket der ind imellem viser sig at være rigtig god grund til.

For da Fødevarestyrelsen den 5. august aflagde et kontrolbesøg i Dragen Naturbørnehave i Vestskoven i Albertslund, var køkkenet så beskidt og dårlig vedligeholdt, at det udløste en sur smiley og to bøder på hver 5.000 kroner.

I kontrolrapporten kan man læse, at børnehaven ikke havde fulgt op på en indskærpelse omkring rengøringen fra et tidligere kontrolbesøg to måneder forinden.

"Vægge bag køkkenbord med vask fremstår fortsat med brune plamager. På ledninger og rørføring ved loft og vindue, samt bag hylder i rumdeler hænger der spindelvæv. Mellemrum mellem bordplader på rumdeler fremstår med tørre madrester og andet snavs."

"I skabene under vasken lugter der jordslået, og skabene fremstår med mørke belægninger i bunden, løbende gullige indtørrede væsker på væggen, brun snavs på rørføring, samt rust på afløbsrør. Gulv mellem opvaskemaskine og køkkenskab fremstår med et mørkt lag snavs," står der i kontrolrapporten.

Sorte belægninger og huller

Her kan man yderligere læse, at børnehavens køkken i det helet taget var i en dårlig forfatning.

"Fuge mellem væg og bord med vask slutter ikke tæt og fremstår med sorte belægninger. Fuge i bord slutter ikke tæt rundt om vask. Fuger mellem skabe og gulvfliser fremstår defekte, således at der er en fordybning. Hylder og skuffer fremstår med slidte flader, således at service og redskaber er i direkte kontakt med råt materiale. Bordplade over rumdeler består af to træplader med et mellemrum på ca. 1½ cm, således at der ikke kan holdes rent i mellemrummet, og der er dybe huller i den ene ende af træpladerne. Væg bag rørføring ved vindue fremstår med huller og i råt materiale," skriver Fødevarestyrelsen i rapporten.

Dragen Naturbørnehave er ejet af Trygge Institutioner, som driver i alt fire institutioner i henholdsvis København, Kastrup og Glostrup. Dragen Naturbørnehave hører i den forbindelse til Børnehuset Giraffen i København S.

Ikke godt nok, erkender køkkenansvarlig 

Mia Mezin, som er køkkenansvarlig i Trygge Institutioner, forklarer til TV 2 Lorry, at bygningen, der huser Dragen Naturbørnehave, er en gammel friluftsskole, som man har overtaget og omdannet til børnehave.

- Så vi overtog den med et sindssygt gammel køkken, og det er så også det, de (Fødevarestyrelsen, red.) har kommenteret på. Vi har mellem de to kontrolrapporter (den første fra juni, den anden fra august, red.) ikke haft mulighed for at få lavet nyt køkken derude. Men det er vi i gang med nu. Så det køkken, der er omtalt i kontrolrapporten, lukkes ned og erstattes med et nyt køkken i en ny tilbygning, siger hun.

Men hvorfor har I ikke gjort rent i det nuværende?

- Vi har også rengøring på derude, som foretages af et udefrakommende firma. Men efter de her kontrolbesøg må vi nu redigere og sige, det ikke er godt nok. De skal tørre væggen hver måned eller hvad intervallet nu er i køkkenet, siger Mia Mezin, der også selv finder nogle af beskrivelserne i kontrolrapporten ulækre.

- Det, som jeg kan læse i den her rapport, og som jeg synes er ulækkert, er de her gamle køkkenbordplader, som ikke har været tæt nok samlet, og der derfor har samlet sig skidt mellem pladerne, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik