Bød på deres eget arbejde - så blev det billigere

Det koster fem medarbejdere deres jobs, at Natur og Vej i Halsnæs skulle byde på deres egene opgaver

2,5 millioner kroner.

Så stor blev den kontante besparelse, da Halsnæs Kommune besluttede sig for at udbyde opgaverne i det kommunale Natur og Vej i fri konkurrence.  Fem virksomheder bød på opgaven - heriblandt kommunens egen afdeling, Natur og Vej. Og den viste sig at være billigst - og langt billigere end tidligere.

-De har været gennem en effektivisering, siger borgmester Steen Hasselriis (V).

Den øvelse koster fem medarbejdere deres job, men ifølge Steen Hasselriis, så får effektiviseringen den betydning, at de samme opgaveruidføres, og at afdelingen fastholder det hidtidige serviceniveau.

-Jeg er sådan set ret pragmaisk.  Jeg ser på, hvad det er, for en kvalitet, vi ønsker, og så ser jeg på, om vi får den til den billigste pris. Det gør vi nu, lyder det fra borgmesteren.

 I en pressemeddelelse fra Halsnæs Kommune er der også glæde at spore hos tillidsmanden i natur og Vej, Per Kirkegaard.

-Jeg er glad for det store arbejde med at levere et konkurrencedygtigt tilbud har båret frugt, og at vi nu igen kan se fremad efter den usikkerhed, der har hersket, siger han. 

Men han skal vinke farvel til fem kolleger - og det er han ikke begejstret for.

-Glæden er ikke uden malurt i bægeret, fordi det også betyder, at vi skal sige farvel til fem dygtige medarbejdere. Jeg vil gerne takke dem for at have holdt fanen højt og løst opgaverne på bedste vis i denne svære tid, siger han. 

Hvis opgaverne i Natur og Vej var blevet vundet af et privat selskab, så skulle medarbejderne i afdelingen ifølge Steen Hasselriis have fulgt med opgaverne over i det nye selskab. Nu kan de alle - bort set fra fem - blive i kommunalt regi.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik