Butik donerede blomster til optog: - Lad os hjælpe hinanden

"Vi vil vise vores følelser for hende, der blev dræbt". Den lokale blomsterhandel i Herlev donerede gratis buketter og kranse til mindehøjtideligheden for Louise Borglit.

Hos blomsterhandleren Frugtkurven i Herlev var der travlt fredag eftermiddag.

Årsagen var aftenens mindehøjtidelighed i Elverparken for Louise Borglit, der blev brutalt knivdræbt for otte dage siden. 

- Vi var selvfølgelig meget kede af det, der skete i Elverparken. Det ligger kun 2-3 minutter herfra. Vi snakkede meget om det herinde, siger Ali Akcura, der er indehaver af blomsterbutikken Frugtkurven i Herlev.

Et par dage efter blev blomsterhandleren kontaktet af Anita Jensen, der er initiativtager bag den mindehøjtidelighed, der blev afviklet til ære for afdøde Louise Borglit og hendes ufødte barn 'Lille P'.

quote Vi var selvfølgelig meget kede af det, der skete i Elverparken

Ali Akcura, indehaver af blomsterbutikken Frugtkurven

Hun spurgte, om butikken ville donere buketter og kranse til mindehøjtideligheden. Og her faldt svaret prompte fra Ali:

- Selvfølgelig vil vi det, sagde jeg. Hun spurgte, hvor meget vi ville have for det, og der sagde jeg, at det skulle hun ikke tænke på. Vi var jo selvfølgelig meget berørte af det.

Ved blomsterbordet står Isa Kozak og Natasja Vasiltchenko. De er begge blomsterbindere i Frugtkurven, og i dag er det særligt roser og blå hotensia, som pryder buketterne. 

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Isa Kozak viser et dobbelthjerte bundet i blomster frem. Det yderste hjerte er smukt sat sammen af røde roser, og i midten er der et mindre, blåt hjerte.

quote Det lille hjerte er for Lille P

Isa Kozak, blomsterbinder

- Det lille hjerte er for Lille P, siger Isa Kozak.

Mørkeblå var Louises yndlingsfarve. Ny pryder de blålige nuancer i mange buketter i Elverparken.

Hos blomsterhandleren fra Herlev ville de gerne vise familien medfølelse - og vise, at lokalsamfundet står sammen i sorgen.

- Vi er kede af det, og vi gør for at vise hendes familie, at vi føler med dem. Folk er triste og bange. Jeg siger: 'Jamen så er vi to - så lad os hjælpe hinanden', siger Ali.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik