Bid, spark og slag: Lærere udsat for vold og trusler

Det kan være en barsk opgave at være lærer, blandt andet på Arresø Skole Magleblik i Frederiksværk, der nu retter op efter påbud.

"En elev tager kvælertag på en anden elev. En lærer må fastholde eleven og bliver bidt over hele kroppen, bliver sparket og slået."

Dette eksempel er et af flere fra en tilsynsrapport, som Arbejdstilsynet udarbejdede i vinter efter et besøg på Arresø Skole Magleblik i Frederiksværk. 

Besøget mundede ud i et påbud til skolen om at forebygge risikoen for vold og trusler om vold i forbindelse med arbejdet med eleverne på skolen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

quote "En elev tager kvælertag på en anden elev. En lærer må fastholde eleven og bliver bidt over hele kroppen, bliver sparket og slået."

Uddrag fra tilsynsrapport.

Det påbud har man nu svaret på via nye retningslinjer og opstramning af procedurerne for registrering af hændelser, forebyggelse og instruktion til medarbejderne om hvordan sager håndteres fremover, og hvordan de kan søge støtte, hvis de udsættes for fysisk eller psykisk vold. 

- Da vi læste resultatet af besøget var det bestemt ikke rar læsning. Læsningen tilkendegiver meget tydeligt, at der er nogle alvorlige ting, der skal arbejdes med. Både af hensyn til medarbejdernes arbejdsmiljø og elevernes trivsel, siger konstitueret skoleleder på Arresø Skole Per Ungfelt, der tiltrådte efter Arbejdstilsynets besøg på skolen.

Arresø Skole er langt fra ene om at få påbud efter episoder med vold og trusler.

- Vold og trusler er en af de kategorier, der er mest fremtrædende blandt påbud til folkeskoler omkring psykisk arbejdsmiljø, og vi ser med stor alvor på det. De ansatte skal kunne gå sikkert og sundt på arbejde, siger tilsynschef i Arbejdstilsynet Karsten Refsgaard til Frederiksborg Amts Avis. 

Han understreger, at dette da også er tilfældet på langt de fleste skoler.

Arbejdstilsynet giver gerne råd og vejledning til skolerne, men Karsten Refsgaard understreger, at det er vigtigt at de selv arbejder på at finde løsninger om arbejdsmiljøet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik