Betjente bliver sat i gabestok på ny hjemmeside

- Det er helt grotesk, at man går efter betjentene og deres privatliv ved at lægge adresser op, lyder det fra retsordfører.

'Formålet er at udpege og identificere mennesker, der dagligt chikanerer og blufærdighedskrænker fredelige borgere på og omkring Christiania.'

Ordene står på en ny hjemmeside, hvor en ukendt person offentliggør private oplysninger om betjente fra den såkaldte Task Force Pusherstreet. Det skriver DR P4 København.

På siden lægges billeder af betjentene, og så beder man offentligheden om at bidrage med personlige oplysninger. Det har betydet, at flere af betjentene foruden billede fremstår med fuldt navn og id-nummer lige som adressen på en enkelt betjent er blevet offentliggjort. 19 betjente er i skrivende stund blev lagt ud på hjemmesiden.

Hos Københavns Politi er man opmærksom på den nye hjemmeside.

- Vi efterforsker sagen og undersøger, om der er sket overtrædelse af persondataloven, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen til DR P4 København.

- Det er uacceptabelt. Men samtidig er det noget, som de betjente, der arbejder på Christiania, har været udsat for før. Det er selvfølgelig ikke behageligt, men det er en del af at være politimand, siger Henrik Møller Jakobsen.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen, ser med stor alvor på den kontroversielle hjemmeside.

- Det er helt grotesk, at man går efter betjentene og deres privatliv ved at lægge adresser op. Det skal stoppes. Jeg håber, at man kan finde bagmændene, så man kan få siden lukket ned og få straffet de personer, som går efter at få livet gjort så besværligt som muligt for politiet, siger Peter Kofod Poulsen til DR P4 København.

Det fremgår ikke af hjemmesiden, hvem der står bag og vedkommende har tilsyneladende ikke har opgivet kontaktoplysninger, da domænet blev oprettet. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik