Bertram og Faiza er verdensmestre i skolehåndbold

Københavnske skoler dystede i dag om at vinde i VM i skolehåndbold. Finalerne blev afgjort i Royal Arena på Amager. Mød nogle af vinderne her.

Mens herrelandsholdet er i fuld gang med VM, blev VM for skolehåndbold blandt de københavnske skoler i dag afgjort.

I alt har 40 københavnske skoler deltaget i turneringen, og efter 10 indledende runder var det i dag blevet tid til at finde vinderne blandt de hold, der gik videre.

Det var elever fra tre klassetrin, der dystede om pokalerne, og de dystende hold bestod af drenge-, pige-, og mixhold.

Hos Ålholm Skole var det både drengene og pigerne fra tredjeklasse, der løb med sejren:

 

Flere skal have kendskab til sporten  

Skolehåndbold har fundet sted hvert år siden 2015, og det bliver afholdt i samarbejde med håndboldforeninger og Københavns Kommune.  

- Formålet er, at der er så mange som muligt, der lærer sporten og deres forening at kende, fortæller Simon Lui Fridal Hansen, der er VM Koordinator for Dansk Håndboldforbund.

I dag er sporten mest populær i Jylland, men det vil man hos Dansk Håndboldforbunds gerne ændre.

- Vi har mistet mange medlemmer i København, så vi har længe vist, at vi skulle gøre noget specielt, siger generalsekretæren i Dansk Håndboldforbund, Morten Stig Christensen, til TV 2 Lorry. 

- Vi kører lige nu et projekt, som går ud på, at vi vil have håndbolden tilbage til København. Så ville vi udnytte det vindue, vi har, når der er VM i håndbold i Danmark. Vi har en unik begivenhed her, men vi vil også vise, at håndbold er altså sjov og ballade. Det er for alle, uanset hvor dygtig man er, uddyber han. 

Skolehåndbold større i år

I og med at der i år spilles VM i håndbold for herrerne, betyder det også, at skolehåndbold i år har været skaleret op. Det har blandt andet betydet, at der i år har været flere skoler med.  

Skolehåndbold bliver også afholdt igen til næste år.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik