Beboere advarer mod livsfarlig jernbane

Lokal bekymring: Jernbanebommene ved Hornbæk har tilsyneladende deres helt eget liv.

Jernbanen i den lille nordsjællandske kystby Hornbæk vækker bekymring. For noget tyder på, at den er helt gal med teknikken i områdets jernbaneoverskæringer. Borgerne er utrygge ved situationen.

- Nogle gange går signalet ikke i gang. Ingen advarsler - man går eller køre over - og lige efter kommer toget. Andre gange bliver bommene nede, eller det er kun den ene bom, der går op og ned, fortæller Jacob Leslie fra Hornbæk.

Forleden var han ude at køre med sin lille datter, da bommen foran dem var nede - mens bommen i den modsatte side var oppe. Jacob Leslie filmede med sin telefon den video, du kan se over artiklen her.

- Jeg ved, at der er mange i byen, der har oplevet det. Og den helt store bekymring er, når børn cykler til og fra skole, eller hvis en børnehave skal hen over jernbanen - og bommene så ikke virker, siger Jacob Leslie.

-Vi er bekymrede - særligt fordi hundredevis af skolebørn hver dag cykler over, siger Jacob Leslie
-Vi er bekymrede - særligt fordi hundredevis af skolebørn hver dag cykler over, siger Jacob Leslie

Han har adskillige gange kontaktet Lokalbanen A/S, der driver togstrækningen. Men det er aldrig lykkedes ham at komme igennem. Nu har han forbindelse til Banedanmark for at få oplyst, hvor mange rapporter, der ligger om tekniske fejl - men tallene har han ikke set endnu.

- Jeg vil lave en Facebook-gruppe om det her, siger han.

Målet med gruppen er at fastholde opmærksomheden, så der kan gøres noget ved den svigtende sikkerhed.

Tv 2 Lorry arbejder på at få en kommentar til sagen fra Lokalbanen, og du kan  se historien iTV 2 Lorrys nyhedsudsendelse 19.30.

TV 2 Lorry holdt i morges åbent redaktionsmøde, hvor seere og brugere kunne deltage via Facebook. Historien her var en af dem, seerne foreslog.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik