Bankansat redder ældre kvinde fra svindelnummer

En kvinde fra Gentofte kan takke en bankansat for at have forhindret, at kvinden blev offer for et svindelnummer.

Da en 74-årig kvinde fra Gentofte den 15. januar åbnede døren, blev hun mødt af en engelsktalende mand, der udgav sig for at være håndværker.

Manden forklarede kvinden, at der var hul i taget og tilbød at reparere det for hende.

- Han fortalte, at fordi det har regnet de seneste dage, risikerede kvinden, at der ville gå råd og mug i taget. Og så giver han hende et virkelig godt tilbud - det koster 200 kroner at få lavet taget, siger Henriette Døssing, kommunikationsmedarbejder ved Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Kvinden takkede ja til tilbuddet, og to dage senere troppede to andre mænd op ved hendes hoveddør og ringede på. De forklarede kvinden, at der var brug for et stillads for at reparere taget, og fortalte, at kvinden er nødt til at lægge ud for en kontant betaling til stilladsfirmaet. Beløbet var noget større end de 200 kroner, men "håndværkerne" lover, at hun nok skal få sine penge tilbage.

Kørte kvinden til København for at hæve penge

Herefter tilbød de to mænd at køre kvinden til en bank i København, så hun kunne hæve pengene og betale stilladsfirmaet, der angiveligt skulle ligge i byen. 

Men da en af bankens ansatte hørte, hvorfor kvinden var ved at hæve penge, bliver hun mistænksom og tilkaldte politiet.

De falske håndværkere forsvandt, inden politiets patruljevogn nåede frem. Men hos politiet er de ikke i tvivl:

- Den her fremgangsmåde har haft et mål om, at man skulle franarre kvinden et større pengebeløb, siger Henriette Døssing.

Pas på de alt for gode tilbud

Henriette Døssing kan ikke umiddelbart komme i tanke om eksempler, hvor tricktyve selv har transporteret deres ofre til hæveautomaterne på denne måde, men fortæller, at der jævnligt indløber anmeldelser om tricktyve, der udgiver sig for at være håndværkere og kommer med tilbud, der er for gode til at være sande.

Disse svindelnumre forsøges på alle tider af året, men ifølge Henriette Døssing er svindelnummeret, hvor personer udgiver sig for at være håndværkere, særligt udbredt om foråret.

Signalement af de tre mænd:

1:

Vesteuropæisk af udseende, 165-170 cm høj, spinkel af bygning med rødt hår. Engelsktalende og iført arbejdstøj.

 

2:

Vesteuropæisk af udseende, 160-170 cm høj, almindelig af bygning med brunt, kort hår. Engelsktalende og iført sort arbejdstøj.

 

3:

Vesteuropæisk af udseende, 190-195 cm høj, kraftig af bygning, kronraget og kraftigt skeløjet. Iført arbejdstøj.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik