Bandeleder styrede våbenoverdragelse fra fængslet

Fra et fængsel i Jylland lykkedes det en ledende skikkelse i banden Vanløsegrupperingen at sørge for at et våben skiftede hænder.

Selvom han sad fængslet i Statsfængslet Østjylland, lykkedes det bandleder Habibullah Rahimi at orkestrere en våbenoverdragelse, efter trippeldrabet på Frederiksberg i november sidste år.

Juleaften sidste sørgede Habibullah Rahimi gennem en telefonsamtale for, at en skarpladt riffel blev overdraget i kølvandet på tre drab på Frederiksberg.

Det har han tilstået i Retten på Frederiksberg i dag, og han idømmes to års ubetinget fængsel for våbenoverdragelsen. Årsagen til straffens længde skyldes, at den 22-årige havde en central rolle i sin gruppe og udnyttede sin position til at dirigere våbenoverdragelsen.

Den 22-årige Habibullah Rahimi fortalte, riflen blev overdraget som en reaktion på , at tre unge mænd blev likvideret i deres lejlighed på Frederiksberg.

 - Det her var kort tid, efter at tre af vores venner var blevet dræbt på Frederiksberg. Folk var nervøse og ville gerne kunne beskytte sig, forklarede han.

Mindst en af de dræbte var en nær ven af den 22-årige.

Den 22-årige er tidligere medlem af Loyal to Familia, men han skiftede efterfølgende til Vanløsegruppen, hvor han blev en af de ledende skikkelser.

Fredagens sag er blot en af flere, der alle har deres udgangspunkt i trippeldrabet Frederiksberg. 

For omkring en måned siden blev også en 20-årig mand dømt for at have skaffet en pistol, der angiveligt skulle bruges til at tage hævn. Han blev idømt et år og ni måneders fængsel.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik