Automatisk genkendelse får nummerplader til at rasle af

Politiet har fået automatisk nummerpladegenkendelse - det får nummerpladerne til at rasle af.

Overraskende mange bilister kører rundt i biler, der mangler at blive synet, eller hvor forsikringen ikke er betalt.

Det har Nordsjællands Politi erfaret, efter at flere patruljebiler i sidste uge fik installeret automatisk nummerpladegenkendelse, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hovedformålet med den nye software i politiets biler er at fange udenlandske kriminelle og bandemedlemmer, men systemet reagerer også på nummerplader med mindre forseelser på bagsmækken. Det har betydet væsentligt flere sager i Nordsjællands Politi.

- Det har vist sig at være meget effektivt. Vi er overraskede over, hvor mange sager, der er kommet frem, siger politikommissær Henrik Hattel.

Han har dog ikke tal på, hvor mange bilister der er blevet stoppet, fordi nummerpladen har sladret.

- Det sidder ude i bilerne, og så skulle vi lægge det sammen for hver bil, siger han.

Eksempler på systemets virkning er mange. Tirsdag eftermiddag fik politiet fat i en 63-årig mand fra Nykøbing Falster, der kørte uden førerret og med en synssag på bilen. Han blev standset i Hornbæk, og her tog politiet nummerpladerne af hans bil, som han derfor måtte lade stå for at tage toget hjem.

Senere på aftenen kørte en patruljevogn til Islandshøjparken i Nivå og Egedalsvænge i Kokkedal, og her fik hele fire biler nummerpladerne inddraget af forskellige årsager.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik