Arbejder du udenfor? Hudkræft kan være en arbejdsskade

Bispebjerg Hospital: Hudkræft står på listen over erhvervssygdomme - derfor anmelder flere den som arbejdsskade

 Sidste år anmeldte 90 personer hudkræft som en arbejdsskade ifølge tal fra Arbejdsskadestyrelsen, og det er en markant stigning i antallet af anmeldelser. Det skriver fagbladet 3F.  I 2005 anmeldte blot syv danskere hudkræft som en arbejdsskade, mens det tal var steget til 90 i 2015.

Tine Steen Erichsen, der er overlæge på Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital, mener, at det stigende antal anmeldelser af arbejdsrelateret hudkræft ikke blot skyldes danskernes øgede bevidsthed om hudkræft generelt, men også at hudkræft nu findes på listen over erhvervssygdomme.

- Nu kan arbejdsrelateret hudkræft anmeldes og anerkendes. Når en sygdom kommer på listen, så kommer der en vis opmærksomhed omkring det, siger Tine Steen Erichsen til Fagbladet 3F.

 Hvert år får flere end 15.000 danskere konstateret kræft i huden, og ifølge Kræftens Bekæmpelse er sygdommen mere end firedoblet for danske kvinder og mere end tredoblet for danske mænd gennem de seneste 30 år.

Tal fra Arbejdsskadestyrelsen viser samtidig, at danskerne ikke blot anmelder arbejdsrelateret hudkræft i højere grad, men flere danskere får også anerkendt kræft i huden som en arbejdsskade.

I hudkræfttilfældene fik under fem danskere anerkendt deres sygdom som en arbejdsskade i 2005, mens tallet var steget til 28 i 2015.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik