Anklage: Privat firma bag groft omsorgssvigt

16 timer siddende i en kørestol - gennemblødt af sin egen afføring - voldsomt svigt i plejen af ældre mand

Den ældre kørestolsbruger fik efterfølgende en svampeinfektion. DK- Pleje fik den første advarsel fra Høje-Taastrup Kommune. For klagen var ikke den eneste kommunen modtog. På bare 70 dage modtog de ni klager over DK-Pleje. Det viser en aktindsigt til TV 2 Lorry.

En medarbejder fra DK-Pleje beskriver forløbet således i sin klage sendt til Høje-Taastrup kommune:

-Klokken 24 vil XX (borgeren) gerne i seng. Hans kone har ikke kræfter til at assistere ham, men er afhængig af hjemmeplejen. Hjemmeplejen udeblev og konen ringer til DK- Pleje uden at få kontakt. Klokken 01.00 og klokken 01.30 ringes nødhjælp. Men der er stadig ingen respons. Dette medfører, at XX måtte sidde til klokken 09.00 da dagplejeren mødte ind. XX var gennemblødt at urin og ekstrementer fra top til tå, hvilket selvfølgelig har været en hård belastning for XX og hans hustru.

Stifter og ejer af DK-Pleje Benjamin Ait Ahmed afviser kritikken.

-Medarbejderen blev afvist af hustruen i døren. Plejeren var af anden etnisk baggrund end dansk. Det er ikke et ukendt fænomen i vores branche.

Omkring de to opkald til nødtelefonen, som siger hun har foretage, forklarer han:

-Der blev ikke ringet på vores nødtelefoner. Vi tager altid nødkald. 

Frustrerede medarbejdere

DK-Pleje overtog pr 1. januar de borgere i Høje-Taastrup kommune, der gennem fritvalgsordningen havde valgt AC Hjemmepleje, til at passe på dem. Med borgerne fuldte et personale, der allerede en måned efter klagede til kommunen over de forhold de måtte arbejde under, og det svigt at borgerne det medførte.

Den 8. februar skrev en ansat blandt andet:

-Nu har I så ansat DK-Pleje, og det er nok det værste der kunne ske for både de ældre og ikke mindst medarbejderne. De har i skrivende stund endnu ikke fået styr på deres vagtplaner, selvom de nu har haft seks uger til det. Borgerne er kede af det, da deres rolige hverdag nu bliver brudt af manglende rengøring eller sure medarbejde der ”ikke har tid”.

Da den ansatte ikke hørte tilbage fra kommunen, skrev han igen den 23. februar:

-Personligt er jeg ligeglad med om de fyrer mig. Mine og mine kollegers tanker går kun til at borgerne skal have den bedst mulige pleje og rengøring, og man kan så håbe på at Taastrup kommune har den samme indstilling.

 

Konflikt varslet

Udover omsorgssvigt af borgerne mener fagforeningen FOA også, at de ansatte er blevet svigtet af DK Pleje.

-Virksomheden tjener penge på den danske velfærd, men nægter sine ansatte pension, tryghed og en anstændig løn. Det er helt ude i hampen, siger formanden for FOA Dennis Kristensen.

Ifølge FOA har D- Pleje flere gange afvist at tegne overenskomst med FOA, derfor har fagforeningen varslet konflikt mod DK pleje fra den 1. september.

Det betyder at ingen medlemmer af FOA kan arbejde eller søge arbejde på DK-Pleje. Samtidig har FOA bedt LO’s medlemsforbund om at varsle sympatikonflikt, så tjenesteydelser og varer til virksomheden også kan blive forhindret.

Den 2. maj var det slut for DK-Plejes arbejde i Høje-Taastrup kommune. Virksomheden og kommunen indgik en gensidig opsigelse efter de mange klager. Ifølge DK-Pleje fordi der ikke var penge nok i aftalen. Ifølge kommunen fordi DK-Pleje havde omsorgssvigtet deres borgere.

Benjamin Ait Ahmed fra DK-pleje lægger tingene lidt anderledes ud:

-Aftalen med Høje-Taastrup kommune kostede mig mellem 500.000-600.000 kroner. Det kunne ikke hænge sammen. Det var mig, der ville ud af den kontrakt. Det var ikke Høje-Taastrup. De ville have mig til at blive.

 

 

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik