Anklage: Betjent smuglede mobiler og sprut til indsatte

Flere indsatte fik leveret telefoner og sprut af fængselsfunktionær, påstår anklager i ny straffesag.

En fængselsfunktionær beskyldes for at have indsmuglet 12 mobiltelefoner til en stribe indsatte i Statsfængslet i Vridsløselille.

Sagen kommer for retten i den kommende uge - og altså i kølvandet på den store politiske opmærksomhed på indsattes nemme adgang til telefoner.

I straffesagen anklages den ansatte i Kriminalforsorgen for gennem flere måneder at have forsynet indsatte i statsfængslet med mobiltelefoner.

Desuden skal han have indsmuglet tilbehør til telefoner, ligesom han også - ifølge anklagemyndigheden - skal have leveret spiritus til de indsatte.

Telefoner og sprut var "uberettigede fordele" for de indsatte, som det udtrykkes i anklageskriftet fra Københavns Vestegns Politi.

Manden nægter sig skyldig i anklagen om at have misbrugt sin stilling. Misbruget skal være sket i perioden fra august 2014 og frem til januar 2015.

I tiltalen hævdes det, at han var leveringsdygtig i flere forskellige mærker - iPhone, Samsung, Nokia, Huawei og Sony Ericsson.

I den kommende uge kommer sagen for Retten i Glostrup. På anklagebænken sidder desuden to indsatte, som skal have ligget inde med mobiltelefoner.

I forbindelse med sagen om Omar el-Husseins drab og drabsforsøg i København for et år siden har der for nylig været stort fokus på indsattes forholdsvis nemme adgang til telefoner.

I fængsler og arresthuse flyder det med det populære kommunikationsmiddel. De seneste år er der fundet mellem 1700 og 1900 telefoner.

Og fænomenet er et alvorligt problem, fastslog Venstres justitsminister Søren Pind forleden.

- Der vil blive taget væsentligt hårdere fat end hidtil, sagde han på et pressemøde.

Blandt initiativerne er, at både personale, advokater og besøgende skal undersøges med kropsskannere, hvis de vil ind i et arresthus eller fængsel.

Desuden skal straffen stige til de indsatte, der afsløres med en telefon.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik