Amager Bakke er kernen i økonomisk slagsmål

Økonomien hænger ikke sammen i prestigeprojektet Amager Bakke i København og ingen ønsker at vedkende sig et ansvar.

Allerede nu markerer det nye forbrændingsanlæg sig på i den københavnske skyline. Men det er ikke kun selve bygningen der tårner sig op, det gør de økonomiske problemer også.

Forbrændingsanlægget til 4 milliarder kroner blev kendt som byggeriet, der skulle have noget så atypisk som en skibakke på toppen. Men ser nu ud til at blive en underskudsforretning.

- Der er nedsat en arbejdsgruppe med Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj, som vil komme med et udspil. Og det udspil kan blandt andet være at man skal importere affald fra andre lande, siger Jakob Hougaard, medlem af Teknik- og Miljøudvalget, København, til TV 2 Lorry.

Da byggeriet blev vedtaget i 2012 forventede man at modtage 480.000 tons affald om året. Men efterfølgende er mængden nedjusteret til 350.000 tons. Dermed er der ikke skrald nok og det betyder, at anlægget vil få et stort underskud og på længere sigt kan gå konkurs.

Men hvem bærer skyld for det allerede kulsejlede projekt? Ja, det er der ingen der kan blive enige om. Og derfor har ejerne, altså de fem kommuner, - København, Frederiksberg, Hvidovre, Dragør og Tårnby - nu bedt et advokatfirma om at kigge på en ansvarsfordeling.

Vi har mere om den sag i vores udsendelse kl. 19:30 søndag aften.

Jakob Hougaard, medlem af Teknik- og Miljøudvalget, København

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik