Borgmesterlønninger på niveau med statsministerens

Sidste år tjente Albertslunds borgmester Steen Christiansen hele 709.000 kroner på bestyrelsesposter, og knap 670.000 i borgmesterløn.

Et job som borgmester er som udgangspunkt en fuldtidsstilling, men for mange af landets borgmestre er det ikke deres eneste jobs. 

I Albertslund tjener den Socialdemokratiske borgmester Steen Christiansen suverænt flest penge af alle borgmestre i øvrige honorarer fra diverse bestyrelsesposter. Det skriver Jyllands-Posten, som har sammenlignet alle borgmestrenes samlede vederlag fra 2016.

quote Det vigtige er, at der er åbenhed om det, så vi kan diskutere med hinanden, om det er det rigtige niveau. Alt det, jeg gør, har relation til at varetage Albertslunds interesser, siger Steen Christiansen til Jyllands-Posten.

Steen Christiansen, Borgmester, Albertslund, Soc.dem.

Borgmesteren i Alberslund sidder blandt andet i bestyrelsen for I/S Vestforbrænding og er bestyrelsesformand i Vestegnens Kraftvarmeselvskab.

Og det er ikke småpenge, som han kan tilføje til borgmesterlønnen. Som bestyrelsesformand i sidstnævne tjener han knap 170.000 om året, mens også en bestyrelsesplads i HOFOR giver 125.000 og en formandsplads i Kommunekontaktrådet KKR giver 207.000. Alt i alt 709.000 udover borgmesterlønningen.

- Der er to opgaver som borgmester. Den ene er at være borgmester i kommunen, den anden at løse opgaver i samarbejde med andre kommuner. Det vigtige er, at der er åbenhed om det, så vi kan diskutere med hinanden, om det er det rigtige niveau. Alt det, jeg gør, har relation til at varetage Albertslunds interesser, siger Steen Christiansen til Jyllands-Posten.

Til sammenligning tjener landets statsminster ifølge avisen 1,48 millioner kroner, bare 100.000 mere end Albertslunds borgmester sidste år - men det ændrer sig i 2017.

quote Jeg varetager eksempelvis borgernes interesser i forhold til vand og spildevand. Det er rigtigt afgørende dels i forhold til den pris, som man skal betale, dels i forhold til miljøet. 

Steen Christiansen, Borgmester, Albertslund, Soc.dem.

Et flertal i folketinget besluttede nemlig sidste år, at borgmestrenes løn fra i år skulle stige med 30 procent, fordi Vederlagskommisionen havde anbefalede det. For Steen Christiansen betyder det en borgmesterløn på godt 900.000 - uden diverse honorarer for bestyrelsesposter, som kommer oveni.

- Jeg varetager eksempelvis borgernes interesser i forhold til vand og spildevand. Det er rigtigt afgørende dels i forhold til den pris, som man skal betale, dels i forhold til miljøet. Det er det arbejde, som følger med, når man har ansvaret for at træffe beslutninger, siger han til Jyllands-Posten som forklaring på de høje lønudbetalinger.

Samtidig har de samme folkevalgte politikere besluttet at skrotte Vederlagskommisionens anbefaling om at modregne borgmestrenes vederlag fra andre hverv, hvorfor bl.a. Albertslunds borgmester altså i år kan overgå statsministerens indtjeninger.

Til sammenligning med andre borgmestre i vores områder ligger Dragør og Stevns femte nederst på den landsdækkende liste - her tjente borgmestrene Eik Dahl Bidstrup fra Venstre og løsgængeren Mogens Haugaard Nielsen kun lidt over en halv million kroner i 2016.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik