Airbnb eksploderer: Flere private senge end hotelværelser

Siden 2015 er antallet af overnatninger og værter på udlejningsportalen Airbnb steget. Nye tal viser, at det har overgået antallet af hotelværelser.

Antallet af overnatninger og værter på udlejningsportalen Airbnb har siden 2015 været på himmelflugt. Fra 2015 til 2016 er antallet af overnatninger steget fra 1,7 til 3 millioner, mens antallet af udlejere er steget fra 21.000 til 30.000. Det skriver Politiken tirsdag. 

Nye tal, som hotellernes branceorganisation Horesta har fået udleveret fra Airbnb viser, at der nu er flere Airbnb-senge i Danmark end der er hotelværelser. Det til trods for de strenge krav og regler, som især findes i København, hvor Airbnb også er klart mest udbredt i landet.

Derfor er det ifølge Horesta mere presserende end nogensinde, at der kommer styr på skattebetalingende i den voksende industri af private udlejere.

quote Danskerne skal fortsat åbne deres hjem for turister. Udfordringen er, at konkurrencen skal ske på lige vilkår, og vi mener, at udlejningen kan misbruges til at være illegal hoteldrift.

Kirsten Munch Andersen, Politisk Direktør, Horesta

- Danskerne skal fortsat åbne deres hjem for turister. Udfordringen er, at konkurrencen skal ske på lige vilkår, og vi mener, at udlejningen kan misbruges til at være illegal hoteldrift, siger Horestas politiske direktør, Kirsten Munch Andersen, til Politiken.

I morgen tirsdag mødes skatteminister Karsten Lauritzen, Venstre, med Airbnb for at få skabt dialog om, hvordan udlejningsportalen kan få lavet en aftale med det danske skattevæsen.

Airbnbs public policy manager, Sofia Gkiousou, siger i en skriftlig kommentar til Politiken:

- Vi ønsker at være gode samarbejdspartnere for politiske beslutningstagere for at gøre det nemmere for værter at betale deres skat.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik