Afsløring: 10 beboere på Lindegården indlagt 113 gange

Psykisk syge beboere bliver kastet frem og tilbage mellem deres bosted og det psykiatriske hospital. Det viser nye tal fra Lindegården i Roskilde.

Siden januar i år, har 10 ud af 12 beboere i Lindegårdens Hus 2 - sammenlagt været indlagt på det nærliggende psykiatriske hospital 113 gange.

Det er chokerende tal, TV 2 Lorry har fået fat i. Tal, der viser, hvordan beboerne - nærmest fra dag til dag - bliver kastet frem og tilbage mellem institutioner

Hus 2 er det hus, hvor en kvindelig ansat i sidste måned blev dræbt, da en af beboerne gik amok med en kniv.

Årsagen til indlæggelserne er en lang liste af triste hændelser: For eksempel voldelige overfald mod personalet eller andre beboere og trusler om selvmord.

Kigger man på datoerne for indlæggelserne, fortæller de en nærmest endnu værre historie.

Listen over indlæggelser er lang for de 10 beboere, en enkelt beboer er hele 19 gange blevet indlagt på bare 16 måneder.

Seks af de indlæggelser, har varet under 24 timer.

- Det er nogle indlæggelser, der er så korte, at det vil være vanskeligt at vurdere om de borgere reelt hører til på et kommunalt botilbud, lyder der fra socialborgmester, Jesper Christensen, Københavns Kommune (A),

En af de beboere truede en medbeboer med en kniv den 15. januar og bliver indlagt.

Samme dag kom han tilbage på Lindegården.

Ni dage efter truer han igen og bliver indlagt. Men samme dag bliver han udskrevet. Og den 27. januar, tre dage senere, bliver han igen indlagt efter eget ønske. Hospitalets læger deler ikke ønsket, og sender ham hjem igen.

Altså tre  indlæggelser på under 24 timer på bare 13 dage.

- Det er jo helt vildt. Altså det siger jo noget om, at her betragter man, fra Region Sjælland, de pågældende som færdigbehandlede. Måske fordi man synes, at man har sat dem i den behandling, man kan tilbyde dem og så er det derefter bostedets problem, siger Dennis Kristensen, Forbundsformand for FOA, til TV 2 Lorry.

Den 30-årige mand der dræbte Vivi Nielsen er også del af de 113 indlæggelser.

Han har været på det psykiatrisk hospital 11 gange siden januar sidste år. Blandt andet for to gange at sætte ild til sin lejlighed, så hele huset måtte evakueres.

Også han har været udsat for indlæggelser er på under 24 timer og den 23. januar bliver han udskrevet efter bare bare to nætter i en hospitalsseng. To  dage senere dræbte han Vivi Nielsen.

- Her er der tale om en risiko, som alle kan se og så bliver det til en kalkuleret risiko. Så tager vi en risiko på andre mennesker liv og førlighed. Det hører simpelthen ikke til i et velfærdssamfund, slår Dennis Kristensen fast.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik