Manglende viden skyld i graviditeter hos prostituerede

På Mødestedet for Udenlandske Kvinder hjalp man sidste år 47 kvinder med at komme af med en uønsket graviditet - til en pris på knap en kvart million kroner.

De penge er i følge Reden International givet godt ud, for ellers forsøger kvinderne selv at komme af med fosteret.

- Det er ret nemt at få fat i de præparater man skal tage, hvis man skal have en medicinsk abort, og det er farligt at tage uden opsyn og udenfor de perioder, hvor det er beregnet til at tage, siger socialarbejder Malene Duusholm

Mulighederne for de udenlandske kvinder, der prostituerer sig i Danmark, er få, og derfor er det for mange af dem den eneste udvej at tage sagen i egen hånd.

- Det er kvinder, der ikke har andre alternativer end selv at prøve at fremprovokere en abort eller gå til en kvaksalver, og derved være i meget høj risiko for at få infektion eller i værste fald at dø, siger Socialfaglig medarbejder fra Mødestedet for
Udenlandske Kvinder, Jeannie Hegstrup.

Et andet problem er også, at mange af de udenlandske prostituerede simpelthen ikke ved nok om, hvornår der er risiko for at blive gravid

- De tror, at det ikke gør noget, hvis man springer en p-pille over eller, at man ikke behøves at skifte et p-plaster, siger Jeannie Hegstrup.

Derfor går en del af forløbet hos Mødestedet for Udenlandske Kvinder også ud på, at kvinderne bliver undervist i
kvindekroppen og graviditet, fortæller Jeannie Hegstrup.

Det er ikke kun kvinderne selv, der er problemet. For en gravid prostitueret har svære betingelser for at gå på gaden og tjene penge, og derfor gør bagmændene også, hvad de kan for at kvinderne slipper af med fosteret, hvis de er gravide.

- Jeg har også hørt kvinder fortælle historier om, at bagmænd giver dem medikamenter, som de ikke ved, hvad er. Så vi har klart et ansvar for, at der er et tilbud til dem, siger socialarbejder Malene Duusholm.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik