74 sommerhusejere mistede deres hjem: Nu er kampen vundet

For 15 år siden startede beboerne i et sommerhusområde i Nødebo en kamp for deres hjem. Nu har området fået status af helårsbeboelse.

Mandag kunne sommerhusbeboerne i Nødebo  i Hillerød Kommune ånde lettet op efter mange års kamp. 

I 2009  mistede 74 sommerhusejere nemlig deres hjem.  

Tidligere havde sommerhusene været helårsboliger, men i 2009 udløb en 10-årig dispensation, og husene skiftede status til sommerhusområde. 

Det fik konsekvenser for beboerne i området, der ikke længere måtte benytte sommerhusene som permanent bolig. Den beslutning blev mandag lavet om, så sommerhusområdet igen kunne bruges til boliger hele året rundt. 

- Det betyder rigtig meget for de personer, der bor i området, så det er vi som byråd glade for, at vi kunne få igennem, siger borgmester i Hellerød Kommune, Dorte Meldgaard (K). 

For formand for grundejerforeningen Nødebo-Holt Enge, Jakob Steensen, ​var det gode nyheder. 

- Det er en utrolig glæde. Det har været en lang kamp, og vi er ret stolte af det, vi har opnået, siger han. 

Enormt flertal stemte ja

Beboernes ønske blev opfyldt, da der åbnede sig et hul i den nuværende lovgivning i år, da en ny plan for arealer i Hovedstadsområdet skulle revideres.

Erhvervsstyrelsen nikkede ja til kommunens anmodning om at ændre områdets status, men satte et krav om en høring og afstemning blandt grundejerne. 

Der var overvældende opslutning. 91 procent af grundejerne stemte nemlig ja. 

Boligernes status bliver dog ikke ændret før 2017, hvor Fingerplanen, som arealet hører ind under, vedtages. 

Kommune rendte fra løfter

I 2009 var formanden for Grundejerforeningen Nødebo-Holt Enge, Viggo Lærkenæs, meget oprørt over, at sommerhusområdet ændrede status. 

Man forsøgte dengang at kontakte daværende miljøminister, Troels Lund Poulsen, Venstre, der heller ikke kunne hjælpe beboerne. 

- Det kan godt være, at ministeren har et andet standpunkt, men vi føler stadig, at kommunen skulle være med os. De render fra deres løfter, sagde han dengang.

- Vi ved, at de fleste bor helårs, og der er bygget veje og faciliteter til det. Jeg havde også opfattelsen af, at de kunne komme med i byzonen, sagde Viggo Lærkenæs. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik