70-årig tiltalt for 346 voldtægter over internettet

En 70-årig mand fra Brøndby er tiltalt for at have bestilt seksuelle overgreb mod filippinske børn på nettet. Anklager kræver forvaringsdom.

En 70-årig mand er anklaget for at have bestilt livestreamede overgreb på børn via internettet hundredvis af gange.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

quote Der er tale om en usædvanlig grov sag, af et omfang vi ikke tidligere har set i Danmark.

Helene Brædder, anklager

I alt er manden tiltalt for 346 forhold om medvirken til voldtægt og overgreb.

Fra sit hjem i Brøndby skal manden have bestilt, betalt og overværet overgreb og voldtægt af filippinske børn på sin computer.

- Der er tale om en usædvanlig grov sag, af et omfang vi ikke tidligere har set i Danmark. Det har alene været muligt at rejse tiltale i sagen på baggrund af et tæt og langvarigt samarbejde mellem politi og anklagemyndighed, hvor vi har modtaget stor hjælp fra Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, siger anklager Helene Brædder.

Den 70-årige mand blev anholdt i februar 2016 og har siddet varetægtsfængslet lige siden. Og det har der været god grund til, mener Flemming Kjærside fra Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3.

quote Mig bekendt har vi ikke på verdensplan haft sager, hvor en person er tiltalt for så mange overgreb

Flemming Kjærside, NC3

- Mig bekendt har vi ikke på verdensplan haft sager, hvor en person er tiltalt for så mange overgreb, siger politikommissær Flemming Kjærside.

119 sider langt anklageskrift

I det 119 sider lange anklageskrift kan man læse, hvordan børn på den 70-åriges befaling hundredvis af gange er blevet tvunget til at forgribe sig seksuelt på hinanden.

I andre tilfælde skal forældre have forulempet deres egne børn.

Eksempelvis skal en fireårig pige være blevet krænket af sin egen mor. Overgrebet kostede ifølge anklageskriftet den tiltalte 35 dollar svarende til knap 250 kroner.

Også piger i treårsalderen skal være blandt sagens ofre. I et tilfælde blev en af dem angiveligt tvunget til at udføre oralsex på en femårig pige. 

Udenlandsk tip førte til anholdelse

Politiinspektør Svend Foldager fra Københavns Vestegns Politi fortæller, at anholdelsen skete efter et tip fra en udenlandsk myndighed.

Retssagen begynder ved Retten i Glostrup 28. februar. Der er afsat 41 retsmøder til sagen, hvorfor dommen først ventes i juni.

Allerede nu står det klart, at anklagemyndigheden kræver den tiltalte idømt forvaring - det vil sige indespærring på ubestemt tid.

Forvaring gives til personer, som ikke er sindssyge, men som anses for at være så farlige, at en almindelig fængselsstraf ikke kan komme på tale.

Ikke første sag om bestilte seksuelle overgreb

Den omfattende sag er ikke den første af sin slags herhjemme. Ofte er det dog vanskeligt at finde beviser nok, fordi overgrebene ikke bliver gemt eller downloadet på computeren.

I marts 2015 anholdt politiet eksempelvis ti personer i en lignende sag. Ni af de ti blev dog hurtigt løsladt netop på grund af manglende beviser.

Kun en enkelt gang tidligere er en sag om netvoldtægter endt med dom. I 2014 blev en nordjyde således idømt tre et halvt års fængsel for medvirken til en række overgreb mod børn i Filippinerne.

Her betalte manden mellem 150 og 300 kroner for at få en anden voksen til at voldtage sagens ofre.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik