67-årig fra Herlev dømt for at dele had mod muslimer på Facebook

En pensionist fra Herlev er fredag fundet skyldig i overtrædelse af racismeparagraffen, efter hun skrev nedværdigende om muslimer på Facebook.

Der var tale om rascisme, da en 67-årig kvinde fra Herlev skrev nedværdigende om muslimer på Facebook.

Det mener Retten i Glostrup, der fredag har idømt folkepensionisten dagbøder på i alt 5000 kroner.

quote Jeg lavede gruppen, så os ligesindede kunne få vores frustrationer ud

Dømt folkepensionist fra Herlev

Kvinden havde skrevet nedladende og forhånende om muslimer generelt i en lukket gruppe på Facebook. Retten i Glostrup valgte at dømme kvinden efter racismeparagraffen for flere opslag og kommentarer fordelt på fire dage fra oktober 2014 til juni 2015.

Her ytrede hun, at den muslimske verden er indavlet, at muslimske lande er "taberlande", og at muslimer er analfabeter og sinker, som bør udryddes.

Kvinden bliver af Ritzau beskrevet som sorthåret med runde briller og tatoveringer på begge hænder. Hun var i retten klædt i en grå, højhalset uldtrøje og lysegrå joggingbukser.

Hun erkendte, at det var hende, der stod bag kommentarerne. Til gengæld nægtede hun, at hun ville udbrede sine hadske budskaber om muslimer til et større antal personer. 

Skrev hadske kommentarer i lukket Facebook-gruppe

Folkepensionisten havde skrevet i en lukket Facebook-gruppe, som hun selv havde oprettet, forklarede hun i retten. Herefter havde stikkere eller rotter delt opslagene uden for den lukkede gruppe. 

Tidligere har der været over 6000 medlemmer i gruppen, men i dag er der nogle få hundrede.

- Jeg lavede gruppen, så os ligesindede kunne få vores frustrationer ud. Det var så rart at være sammen med ligesindede, sådan var det normalt ikke ude i samfundet, sagde hun ifølge Ritzau i retten.

quote Jeg er en gammel hippietøs. Vi kæmpede for frihed sidst i tresserne. Det her er kvindeundertrykkende

Dømt folkepensionist fra Herlev

Man kan straffes efter racismeparagraffen, hvis man "ved fortsæt til udbredelse i en videre kreds" udtaler sig truende, forhånende eller nedværdigende om en gruppe på grund af for eksempel hudfarve eller tro.

Herlev-kvinden forklarede i retten, hvorfor hun havde skrevet, at burkaer og tørklæder er afskuelige "muhamedaner-sygdomme".

 - Jeg synes ikke, at det hører til i den frie, vestlige verden. Det er ikke noget, vi står for. Jeg er en gammel hippietøs. Vi kæmpede for frihed sidst i tresserne. Det her er kvindeundertrykkende, forklarede kvinden.

Hun har nu bedt om to ugers betænkningstid til at overveje, om hun vil anke dommen.

Flere lignende domme

En 24-årig mand fik tidligere på måneden en lignende bødestraf på 5000 kroner for at skrive "hvem skal med ud og nakke jøder" sammen med et stødende billede på sin Facebook-profil.

Den såkaldte "spyttemand" fik også en bøde på 5000 kroner for at overtræde racismeparagraffen ved at spytte og råbe efter migranter og flygtninge, der gik på motorvejen ved Rødby i september 2015.

Ifølge Københavns Vestegns Politi blev den 67-årige kvinde "fundet skyldig efter anklageskriftet for fire, ganske grove overtrædelser af straffelovens § 266b, stk. 1, fremsat over en periode på ca. et halvt år. Og straffet med 10 dagsbøder á 250 kroner", skriver kommunikationschef fra Københavns Vestegns Politi, Claus Buhr, i en SMS til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik