61 indbrud om dagen i julen - sikrer du dit hjem?

I december måned bliver der begået langt flere indbrud i private hjem end i årets øvrige måneder. Se antallet af indbrud i din kommune.

Julen er en travl tid. Ikke mindst for indbrudstyvene. I hovedstadsområdet blev der i 2015 anmeldt 97 pct. flere indbrud i december sammenlignet med årets øvrige måneder. 

I gennemsnit har tyvene været på uanmeldt besøg 61 gange om dagen i hovedstadsområdet. 

De kommuner, der var mest udsatte for indbrud i december 2015, når man måler pr. 1.000 husstand, var Greve, Gentofte, Fredensborg, Furesø, Vallensbæk, Solrød og Rudersdal. Men også i mange andre kommuner er antallet af indbrud langt højere i december end på andre tider af året.  I skemaet kan du se, hvor mange indbrud, der der var i kommunerne i julemåneden sidste år.

December 2015: Så mange indbrud havde kommunerne

København: 323 indbrud 

Frederiksberg: 47 indbrud 

Ballerup: 42 indbrud

Brøndby: 64 indbrud

Dragør: 6 indbrud

Gentofte: 125 indbrud 

Gladsaxe: 52 indbrud

Glostrup: 23 indbrud

Herlev 39 indbrud

Albertslund: 12 indbrud

Hvidovre: 61 indbrud

Høje-Taastrup: 57 indbrud

Lyngby-Taarbæk: 82 indbrud

Rødovre: 61 indbrud

Ishøj: 19 indbrud

Tårnby: 17 indbrud

Vallensbæk: 23 indbrud

Furesø: 52 indbrud

Allerød: 56 indbrud

Fredensborg: 72 indbrud

Helsingør: 86 indbrud

Hillerød: 62 indbrud

Hørsholm: 53 indbrud

Rudersdal: 116 indbrud

Egedal: 45 indbrud

Frederikssund: 40 indbrud

Greve: 53 indbrud

Køge: 57 indbrud

Frederiksværk-Hundested: 28 indbrud

Roskilde: 55 indbrud

Solrød: 20 indbrud

Gribskov: 46 indbrud

Kilde: Danmarks Statistik

Lys på tyven

Men der er måder at beskytte sit hjem mod indbrud. Lys ved huset og en nabos bil parkeret i indkørslen, mens du er væk, er en god måde at holde tyven væk, anbefaler Nabohjælp, Trygfonden og Det kriminalpræventive Råd. Et godt samarbejde med dine naboer kan, ifølge Nabohjælp, hindre hvert fjerde indbrud. 

- Hvis du står og skal på juleferie, og dit hus skal stå øde hen imens, så er der ekstra god grund til at få lavet aftaler om Nabohjælp. På nabohjælp.dk kan du og dine naboer orientere hinanden om, hvornår I er på ferie, så I ved, hvornår I skal holde øje med hinandens hjem. I kan også sende en advarsel ud, hvis I ser noget mistænkeligt, siger Lone Harlev, projektleder for Nabohjælp fra DKR og TrygFonden. 

For det kan faktisk hjælpe at få naboen til at fylde din skraldespand og holde øje med dit hus, mens du er væk på juleferie. Og et hus der er oplyst med julelys eller lignende, gør det sværere for tyven at gemme sig. 

- I år sætter vi særlig fokus på, at lys også er et effektivt værn mod indbrudstyve, der jo bedst kan lide at gemme sig i mørket, forklarer Lone Harlev, Nabohjælp. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik