6 events du skal opleve til festivalen CPH:DOX

Mere end 200 film er på programmet.

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX er i gang. Det betyder mere end 200 film på programmet, og derudover en masse ‘talks’ kunstarrangementer og koncerter.

Katrine Ravndal fra CPH:DOX har udvalgt seks arrangementer, som hun mener, du ikke må gå glip af. 

Festival-centrum med VR-biograf

I Kunsthal Charlottenborg er der masser af gratis events. Her finder du blandt andet Danmarks første ‘virtual reality’ biograf, en masse interaktive kunstudstillinger og en sofa-biograf.

- Jeg er vild med at alle tingene er samlet på Kunsthal Charlottenborg, siger Katrine Ravndal, der er presseansvarlig ved CPH:DOX, og tilføjer:

- 'Virtual reality-biografen’ blev jeg selv ret forbløffet over. Det er virkelig som at komme ind i en anden verden. Jeg blev ret forbavset over.

CPH:DOX 

CPH:DOX er en af verdens største dokumentarfilmfestivaler. Festivalen er kendt for at sætte fokus på aktuelle politiske og kulturelle problemstillinger. 
Der er mere end 200 film fra hele verden på programmet, som favner alt fra værkerne af de største internationale dokumentarister til de unge talenter, fra storslåede biografudgivelser til den snævre videokunst i feltet mellem det cinematiske og museale. 
CPH:DOX løber fra 16.-26. marts.

City of Ghosts

Filmen handler om Syriens civile journalister, der bruger reportagen som våben i mediekampen mod ISIS i Raqqa. Men betaler den højeste pris for deres mod.

- Det er årets vigtigste film. Stærkt portært af de modige journalister, som risikikerer livet for at rapportere sandheden. Filmen er et stærkt personportræt. Vi kommer meget tæt på menensker, som simpelthemn ikke vil give op, siger Katrine Ravndal fra CPH:DOX. 

Hun anbefaler at alle, der gerne vil have et nyt perspektiv på flygtningekrisen, skal tage ind og se filmen. 

Vildeste meta-film. handler om et marketingsstunt der gik helt galt. Den er vodlsomt underhold absurd undewrholdene. Filmen er et re-act hvad der sket. jeg ved alle vil holde den af og elske den. Betty nansnes teateret på lørdag og koncert efter.

DRIB

Der er Europapremiere på den underholdende film DRIB på Betty Nansens Teateret. DRIB rekonstruerer den sande historie om en mislykket og voldelig marketingsplan for et energidrik-mærke. 

- Det er den vildeste meta-film. Den er voldsom sjov, og jeg tror de fleste vil elske den. 

Efter filmvisningen på lørdag er der DJ-set med Hannah Diamond & Felicita, som har lavet soundtracket til filmen. 

Jaha's Promise

Filmen er en stærk fortælling om en endnu stærkere ung kvinde, der konfronterer et globalt tabu: Omskæring og tvangsægteskab.

- Jeg synes, det er en fantastisk inspirerende film. Det er en vigtig historie om et tabu, som vi ikke må stoppe med at tale om, lyder det fra Katrine Ravn. 

Filmen har verdenspremiere i dag 16.30, hvor Jaha Dukureh også selv kommer. Ifølge pressechefen er der stadig få billetter. 

All Governments Lie

Det er ingen hemmelighed, at det er hårde tider for den seriøse journalistik. Filmen sætter fokus på forholdet mellem medier og magthavere.  Balndt andet sætter 'All Governments Lie' spørgsmålstegn ved de motiver, der styrer de kommercielle nyhedsmedier som CNN, FOX og ABC, der ind i mellem er mere interesseret i Justin Biebers seneste udskejelser end i at forholde sig kritisk til verdens regeringer. 

- Selvom det er en vigtig og 'klog film' om journalistik. Så er det en let tilgængelig film, der bliver fortalt i et højt tempo. Den er interessant for alle, ligegyldigt om man går op i journalistik eller ej. 

Der er debat med Poul Madsen fra Ekstra Bladet, forfatter og debattør Carsten Jensen og politiker Mogens Lykketoft efter visningen onsdag d. 16/3 i Cinemateket. 

Dries

Den første personlige dokumentar om den belgiske tøjdesigner Dries van Noten. I filmen følger man ham over et helt år - fra atelier til catwalk.

- Det er en designer, der ikke er kendt for at tale med pressen. Men i filmen kommer man med helt ind på hans slot. Filmen er fed, fordi man kommer meget tæt på en meget sympatisk og interllektuel mand, der kæmper imod en accellerende verden. Han insisterer på kun at lave to kollektioner årligt, selvom alle andre både laver parfumelinjer, accessories med videre. 

CPH:DOX løber fra 16.-26. marts.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik