Vi bruger cookies!

tv2lorry.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.tv2lorry.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

Jan Hurtigkarls stegte ørred med spidskål og peberrodssmør
 
Mere information

Jan Hurtigkarls stegte ørred med spidskål og peberrodssmør

10-03-11 13.51

Lounge 1 |
Fra  Lounge på Lorry+, 9. marts


2 personer


1 ørred 7 – 800 g
2 gulerødder
1 persillerod
1 porre
½ spidskål
1 fed hvidløg
Citronskal fra ½ citron
100 g smør 
1 lille stykke frisk peberrod
Citronsaft
Lidt olivenolie
 

Ørreden befris for skæl og skæres i filet. Ben skæres og trækkes ud .
 
Strimmel af gulerødder – persillerod – porre  steges på panden i smør med citronskal og hakket hvidløg. Smages til med salt og pebermølle. 
 
Skiver af spidskål steges i olivenolie på pande. Læg ørredfileterne  på panden med skindsiden nedad – de steges kort tid, 4 – 5 minutter ved jævn god varme.
 
Hvorefter kålen vendes og steges færdig, krydres og tages af. Når ørredfileterne er sprøde, vendes de hurtigt om og steges 10 – 15 sek. længere og tages af. 
 
Anrettes med de sauterede strimler af grønsager samt peberrodssmør:

Smør skæres i tynde skiver. Når det er tempereret, røres det med salt, citronsaft og til sidst friskrevet peberrod.
 



Seneste 10 udsendelser