Vi bruger cookies!

tv2lorry.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.tv2lorry.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>


Lounge - Ekstra
Sommercocktails Sprød laksecarpaccio Sød og sund jordbærtærte Farverige chokoladekugler Grillet aubergine med tunsauce Varm hummer med rosa pebersauce Chokoladekage med rom og chili Torsk, kapers og bladselleri Helstegt kylling "butterfly”med Karl Johan og havtorn Mamsens æblekage Blomkålspizza Fiskemousse på selleribøf English Muffins Kylling med bagte rabarber og agurke-radisesalat Thai-inspireret kyllingesuppe med varme krydderier og grillet ingefær Stegt mørksej - serveret med sorte ris og wakametang Dampet rokkevinge med bacon og kapers Spinat-bygotto med Vesterhavsost, basilikum og radisser Aladdins overflod Rå chokoladekage Frisk makrel i rød sauce Cheesecake-marmorerede brownies Agurkesuppe med yoghurt og grillet fjæsing Hornfisk-rillette med dampet asparges og ramsløgspesto Dampet bulgur med urter og muslingeragout Stenbiderrogn på ristet rugbrød med avocado, rygeost, radiser og purløg Stegt smelt med wasabi-sauce Laksefrikadeller og salat med stenbiderrogn Stegt rødfisk med chili/vanilje-sauce Stegt torskerogn med grøn mojo-sauce og stegte rodfrugter Grisesylte med karry, chili og allehånde Julekonfekt Hindbærmuffins med hindbærmarengs Stegt fasanbryst med druer og korender Stegt andebryst med kvæde- og butternut-chutney Grøn kærlighed Ovnstegt makrel med efterårsgrønsager, paradisæbler, simonekål og jordskokker Chok'o'orange Stegt kalvelever med rød garniture Hotdogs med rå sauerkraut Hornfisk på arabisk med løgsalat og nye kartofler i løvstikke Rabarberglaserede kartofler Ristede gnochetti med courgetter, feldsalat, parmesan og stegte citroner Sprødstegte poussiner med sukkerærter og kartofler i estragon- og anjos-sauce Hot Noodles Instant til 2 Jan Hurtigkarls stegte ørred med spidskål og peberrodssmør Joseph Sinaki tilbereder lam med bladselleri Slip slikket! Umahro Cadogan laver alternative søde sager Jan Hurtigkarl laver porre- og jordskok-suppe med karry og brødcroutoner Okseragout af Søren Ejlertsen Søren Ejletsen tilbereder forårsruller og bønnesalat Umahro Cadogan tilbereder alternativ julemad Jan Hurtigkarl tilbereder dampet skærising med østers i persillesky Krydderkage (Raw Cake) af Caroline Fibæk Jan Hurtigkarl tilbereder vildandebryst med tranebær og perleløg Paul Cunninghams Apple Pie Jan Hurtigkarl tilbereder stegt fjæsing Markus Grigo bager chokoladekage Jan Hurtigkarl tilbereder braiseret kalveskank Jan Hurtigkarl tilbereder marokkansk ande-tagine Søren Ejlertsen tilbereder skinkewok med persillerødder og majs
Slip slikket! Umahro Cadogan laver alternative søde sager
 
Mere information

Slip slikket! Umahro Cadogan laver alternative søde sager

23-02-11 10.33 af TV2/ Lorry

Lounge |

Fra Lorry+, onsdag 22. februar 2011

GRØN THE-BRUS

Mængde: ca. 1¾ L

Tilberedningstid: 5 minutter

Holdbarhed: 1-2 døgn på køl

Køkkentip: Prøv at blande ½-1 dl ingefærkoncentrat i (se opskriften)

Det skal du bruge:
1-2 breve PharmaGreen grøn te-pulver eller 2 spsk. god grøn te, f.eks. Jasmin Pearls, Yunnan, Long Jing eller Sencha
1 dl kogt vand
1½ L danskvand
Evt. citronsaft
Evt. xylitol, melassesukker, ahornsirup eller honning

Sådan gør du:
Opløs grøn te-ekstrakt i det kogte vand eller lad tebladene trække i 2-3 minutter i tempereret vand (kog det og lad det stå 5 minutter, så temperaturen når ned omkring 80 grader). Kasser tebladene, hvis man har brugt dem, og gem (selvfølgelig!) selve teen. Melassesukker, honning eller ahornsirup opløses i teen, hvis drikken skal sødes.

Lad tekoncentratet afkøle i cirka 10 minutter. Hæld det så i en stor kande eller skål (der skal være plads til mindst 2 l). Hæld forsigtigt danskvandet i. Det skummer, så vær varsom. Hæld langsomt og gerne ned ad på siden af kanden/skålen, som holdes skråt.

Tilsæt evt. citronsaft.


UHYRLIGT GODE KONFEKTKUGLER

Mængde: Nok til at 7-8 personer.

Tilberedningstid: 15-20 minutter

Holdbarhed: op til 3 uger på køl…men så lang tid kan man ikke holde sig i skindet.


Det skal du bruge:
6 dl mandler
6 dl udstenede dadler der ikke er alt for tørre
1 tsk stødt kanel
¼ - ½ tsk vaniljepulver (og ikke vaniljesukker!)
¼ tsk stødte nelliker
¼ tsk stødt kardemomme
¼ tsk grøn eller sort peber
Fintreven skræl og friskpresset saft af 1 økologisk appelsin
Ren kakaopulver

Sådan gør du:
Kør mandler, dadler, kanel, vanilje, nelliker, kardemomme og peber i en food processor i et par minutter til alt er helt finthakket. Massen skal være så fin, at man kan presse den sammen med fingrene.

Tilsæt appelsinsaft og kør det hele igen til det samler sig og er som f.eks. en figenstang.

Bland appelsinskræl med 4-5 spsk kakaopulver i en stor skål.

Tril mandel-dadelmassen til kugler og rul dem i kakaopulver og appelsinskræl.


INSTANT HINDBÆR/DADEL/ABRIKOS-IS

Umådeligt nem at lave og ufattelig velsmagende samt sund. Nu er der ingen dårlig samvittighed forbundet med at spise is og ingen undskyldning for ikke at spise is dagligt.

Mængde: Til 4 personer

Tilberedningstid: 10 minutter

Holdbarhed: Skal helst spises med det samme, men kan godt holde sig et par timer på køl. Kan dog ikke fryses, for så krystalliserer soft icen.

Køkkentip: Hindbær kan erstattes med stort set alle andre slags frosne bær. Dadlerne kan erstattes med tørrede abrikoser. Bananen kan udelades. Så bliver soft icen endnu mere chunky. Den kan og så erstattes med en mango.

Det skal du bruge:
300 gr frosne hindbær (eller jordbær)
150 gr dadler uden sten, hakket groft
1 banan uden skræl
2-3 spsk jomfruhørfrø- eller -rapsolie
En knivspids vaniljepulver
½ tsk stødt kanel
Evt. ½ tsk stødt kardemomme
Evt. friskpresset saft og fintreven skræl af ½ økologisk citron eller appelsin

Sådan gør du:
Kør samtlige ingredienser i en kraftig food processor i et par minutter, til du har en tyk is med lidt grov konsistens. Serveres med det samme.



Lounge - seneste
1 2 Næste