Åbnede ild mod politiet: 41-årig sigtet for drabsforsøg

Den mand, der sent fredag aften affyrede flere skud mod betjente i Hvidovre, er psykisk syg og har flere domme bag sig.

En 41-årig mand er sigtet for drabsforsøg, efter at han fredag aften åbnede ild mod to betjente i Hvidovre.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Læs også: Ildkamp i Hvidovre: Politiet skyder bevæbnet mand

Manden blev søndag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger er den 41-årige mand psykisk ustabil. Dette bekræftes af, at han under grundlovsforhøret søndag sagde, at hans hensigt med at skyde mod betjentene var, at politiet skulle dræbe ham. 

- Min plan var at få dem til at rykke ud med Aktionsstyrken ligesom med ham terroristen Omar. Ham dræbte de. Men jeg nåede ikke hjem, skal manden ifølge BT have sagt.

Den 41-årige mand, der er fra Hvidovre, er udover drabsforsøg også sigtet for ulovlig våbenbesiddelse af en skarpladt pistol.

Manden sagde i retten, at han ikke havde til hensigt at ramme betjentene, da han åbnede ild på åben gade sent fredag aften.   

Ifølge BT har manden flere domme bag sig - blandt andet sad han 15 måneder i fængsel, efter at han med et oversavet jagtgevær skød mod en lokal politistation i Hvidovre i 2012.

Fredagens ildkamp mellem den 41-årige mand og to betjente udspillede sig på Hvidovrevej tæt på Sønderkærskolen i Hvidovre. Ingen betjente blev ramt af skud, mens den 41-årige mand blev ramt af to skud i det ene ben.  

Eftersom manden kom til skade ved ildkampen med politiet, er sagen nu overtaget af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

- Vi har iværksat en undersøgelse på baggrund af oplysninger fra Københavns Vestegns Politi. Jeg ved endnu ikke, hvornår vi regner med, efterforskningen er slut, siger kontorchef Charlotte Storgaard til TV 2 Lorry. 

Den Uafhængige Politiklagemyndighed efterlyser vidner, der endnu ikke er afhørt af Den Uafhængige Politiklagemyndighed eller Københavns Vestegns Politi. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik