30 elever i en klasse: Se om din kommuner bryder loven

Klasser på over 30 elever - det er ulovligt. Alligevel har syv kommuner i Hovedstadsområdet alt for store klasser. Se hvilke her.

quote Kommunalpolitikerne skal træde i karakter lige nu. De skal sikre, at der kommer færre elever i klasserne, så vi får en bedre undervisning.

Formand for Danske Skoleelever i Hovedstaden, Jakob Bonde Nielsen

Man må højst presse 28 elever ind i en skoleklasse i Danmark. 

Alligevel er der i 32 kommuner for store klasser med op til 30 elever. I Hovedstadsområdet propper syv kommuner over 30 elever ind i klasserne, men ni kommuner er lige på grænsen med over 28 elever i en klasse. 

Og det er problematisk, mener Danske Skoleelever, der repræsenterer folkeskoleelevernes interesser. 

- Kommunalpolitikerne skal træde i karakter lige nu. De skal sikre, at der kommer færre elever i klasserne, så vi får en bedre undervisning, siger formand for Danske Skoleelever i Hovedstaden, Jakob Bonde Nielsen.

Flere elever skade nemlig folkeskoleelevernes indlæring, mener han. 

- Jo flere elever, jo mere larm kommer der til at være i klassen. Derudover kan man ikke forvente, at en lærer kan komme med god og varieret undervisning, når der er så mange elever, siger han. 

Danske Skolelever mener, at der maximalt bør være 22 elever i skoleklasserne, men at skoler kan få dispensation til at samle 25 elever i en klasse. 

Loading...

Loading...

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik