Endnu en Venstre-profil bliver Radikal

Igen forlader et medlem af Venstre partiet til fordel for Radikale Venstre.

Endnu et medlem af Venstre tager nu sit gode tøj og skifter partiet ud med Radikale Venstre.

Det skriver TV 2.

Michael Gatten har siden 2014 været medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre, og tidligere sad han i Brøndby Kommunalbestyrelse for Venstre.

Men Michael Gatten siger lørdag farvel og tak og melder sig i stedet ind i Radikale venstre.

- Bussen har taget en kæmpe højredrejning, og nu synes jeg det er på tide at trykke stop og stå af. Jeg er træt af at have kroniske sår på knæskallerne af at ligge på knæ for Dansk Folkeparti, og jeg glæder mig ærligt talt til at få løst op for den knude, jeg har haft i maven gennem længere tid, siger Michael Gatten til TV 2.

Så sent som den 19. december, hvor europaparlamentsmedlemmet Jens Rohde smækkede med døren til fordel for Radikale Venstre, var Michael Gatten en af dem, der begræd hans exit.

Gatten har desuden ved flere tidligere lejligheder kritiseret den linje, regeringspartiet har lagt i udlændingepolitikken.

Før Rohde forlod byrådsmedlem Bo Nygaard Larsen fra Solrød partiet til fordel for Radikale Venstre.

Det skete efter en optræden i DR2-programmet Deadline, hvor han gik i rette med udlændingepolitikken.

Michael Gatten er dermed den tredje, der skifter den liberale dagsorden ud med den socialliberale.

Det er særligt det stærkt omdiskuterede lovforslag L87, der udover at gøre det muligt at beslaglægge flygtninges værdigenstande, herunder smykker uden affektionsværdi, også strammer reglerne for familiesammenføring, der har været en torn i øjet på Michael Gatten.

- Det seneste forslag om at beslaglægge værdier og stramme reglerne for familiesammenføringer slår hovedet på sømmet for mit vedkommende. Jeg bliver både gal og indigneret over, at det vil ramme børn. Man har meget arrogant ignoreret menneskerettighedsorganisationer og gået langt ud over grænsen for hvad noget parti burde gå ind for, lyder hans afskedssalut til sit nu tidligere parti.

Det nye parti-valg er faldet på Radikale Venstre, fordi det, ifølge Michael Gatten, netop er partiet, hvor der er "plads til den enkelte, men også plads til at række hånden frem".

Et parti, der bekæmper det værdiskred, som han mener, har fundet sted i Venstre de senere år.

- Radikale Venstre er det parti, der står vagt om de værdier, jeg mener, vi bør værne om. Det er et parti, der om noget står for frisind og liberale værdier, og det glæder jeg mig helt vildt til at være en del af, siger Michael Gatten.

Den glæde deles af den radikale leder, Morten Østergaard.

- Michael er en person, om hvem der står respekt - ikke mindst hos hans nye partifæller i Borgerrepræsentationen. Jeg byder ham velkommen og bliver glad og stolt over, at stadigt flere slutter sig til vores krav om et mere generøst, empatisk og ansvarligt svar på flygtningesituationen, siger han til TV 2.

I Københavns Borgerrepræsentation betyder Michael Gattens partiskifte ikke det store for forholdet mellem blokkene.

Der var før, og der er stadig, et solidt flertal bag overborgmester Frank Jensen fra Socialdemokraterne.

Et flertal, som Venstre ikke er med i, men som Michael Gattens nye parti er et fasttømret del af.

- Der er et rødt flertal i København. Jeg har altid haft den pragmatiske holdning, at man må spise elefanten i bidder. Man må tage ansvar og sætte de fingeraftryk, man kan frem for at sætte sig på bænken og være protestparti, fordi man ikke kan få det hele igennem, siger han.

Radikale Venstre har nu otte medlemmer ud af de 55 i Borgerrepræsentationen, hvilket gør partiet til det tredjestørste - kun overgået af Socialdemokraterne og Enhedslisten.

Venstre har syv mandater.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik