Stressklinikker fyldt med offentligt ansatte

De mange omstruktureringer i det offentlige er en af forklaringerne på at flere arbejdsmedicinske klinikker overvejende er fyldt op med offentligt ansatte.

På arbejdsmedicinsk klinik på Bispebjerg genkender de bestemt situationen. Omvæltningerne i det offentlige fremprovokerer stressede medarbejdere, siger Jane Frølund Thomsen, der er overlæge ved arbejdsmedicinsk klinik på Bispebjerg Hospital.

- Mange omstruktureringer og besparelser, hvor folk bliver flyttet rundt mellem funktioner og har uklare retningslinjer for deres opgaver, kan være en stressfaktor, siger hun til Ugebrevet A4.

Det er en rundspørge, som Ugebrevet A4 har lavet, der viser at patienter på de arbejdsmedicinske klinikker hovedsageligt kommer fra offentlige arbejdspladser.

- Vi registrerer det ikke, men det er ganske få, der kommer fra det private. Den overvejende del af patienterne kommer fra det offentlige, siger Mikael Knudsen, der er ansat som psykolog ved arbejdsmedicinsk klinik i Nykøbing Falster, til Ugebrevet A4.

Ugebrevet bemærker dog, at privatansatte kan være underrepræsenteret på de offentlige klinikker, blandt andet fordi mange i det private får tilbudt gratis samtaler hos en psykolog eller coach som en del af en tilkøbt sundhedsforsikring.

Hos Falck Healthcare, der er en af de største leverandører af private sundhedsforsikringer, mener man at have stort set lige mange privat som offentligt ansatte stresspatienter.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik